Slumpad post: 058
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Gummesson, Elizabet: Good enough för föräldrar

| 2013-01-27, 22:24

Jag gillar verkligen föräldraböcker och den här har sin plats i den hyllan.

Den är uppdelad i tre delar; Föräldraskap, Good enough i barnets olika faser och Nyckeln till goda relationer mellan föräldrar och barn.

Bra uppdelning som gör det lätt att hitta områden man vill fokusera på. Själv har jag läst från pärm till pärm för att få en helhet. Skildaföräldrar är något man inte vill till, bebisdelen är intressant att tänka tillbaka på och tonåren spännande att se fram emot även om nuet såklart är det som pockar på mest.

En del grejer håller jag inte med om alls men nu minns jag knappt vilka. Konstigt vore det väl annars.

Gillar att det är exempel från olika personer, både barn och vuxna, plus att Elisabeth bjuder  frikostigt på sina egna erfarenheter.

På många ställen finns tips från Elisabeth och det är väl bra men ibland känner jag att det blir för mycket. Efter 2/3 av boken så börjar jag nästan känna mig som en dålig förälder, inte alls det good enough som det skulle vara. Säcken knyts dock ihop bra och slutkänslan är inte alls sån.

Jag tror den här kan vara mycket nyttig för många som springer på i ekorrhjulet och har fastnat i alldeles för många påhittade krav och måsten.

Jag bär med mig känslan av att jag är en bra förälder, jag är good enough sen länge även om jag hittar en hel del saker som jag tar med mig från den här boken och vissa delar kommer jag att återkomma till senare.

Läs mer om boken hos förlaget.Kommentera