Slumpad post: Julfest
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En klassiker

| 2013-06-15, 11:13

Idag går Vätternrundan av stapeln. För 10 år sen stod jag på startlinjen. Tidigare hade jag kört Vasaloppet, sprungit och gått Lidingöloppet och även simmat Vansbrosimningen. Detta var således sista delen av den så kallade Klassikern.

Tror vi startade vid 4-tiden på morgonen och gick sen i mål drygt 17 timmar senare. Då hade vi tagit oss alla de 30 milen. Kan än idag när vi passerar Vättern titta på sjön och undra hur tusan vi tänkte som startade. Sjukt långt.

Före hade jag som mest cyklat 9 mil och jag minns när det var 12 mil kvar och jag hade ont i rumpan när jag satte mig och ont i knäna när jag stod upp. Men jag kom i mål och det största lärdomen var den mentala styrka man har.

Jobbigast var när vi hade 4 mil kvar och nästan var framme vid näst sista depån. Regnet och haglet öste ner och då blir vi omkörda av diverse utryckningsfordon. Vid depån blev vi sen stoppade en timme pga en dödsolycka. Stämningen, kroppen och kylan… Huga. När vi sen släpptes var det bara att trampa, fanns bara en sak – målet.

Snacka om skön känsla när jag korsade mållinjen – en svensk klassiker! 3 km simning i å/älv, 3 mil kuperad löpning, 9 mil på skidor och så 30 mil på cykel. Once in a lifetime!2 kommentarer to “En klassiker”

  1. Karin says:

    Grattis igen! Regn och hagel, fy fan!

Kommentera