Slumpad post: Ett ansikte
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ahrnstedt, Simona: En enda natt

| 2014-09-03, 10:58

En enda nattSom jag längtat!

Vilket språk, vilken känsla! Flera gånger ryser jag när jag läser för det är som att jag är där och känner känslorna. Galet att kunna skriva så!

Alldeles lagom många personer så man tappar inte bort sig, spännande intriger och lite dolda saker som man anar och som sen kommer till ytan i sinom tid. Perfekt balanserad och jag känner att jag aldrig mer vill läsa läskiga böcker. Varför lixom? När man kan sitta och fånle när man läser. Mycket trevligare.

Sen är det såklart ett plus att jämställdhet är viktigt och det genomsyrar dialogen mellan huvudpersonerna, inte alls någon som dominerar. Älskar hur mannens tankar (och svårighet att fokusera på sitt jobb) skildras. Starka personligheter.

Lite kan jag sakna de historiska böckerna som tar mig på en verklighetsflykt, men samtidigt är det här nästan som det eftersom det rör sig i en samhällsklass jag är långt långt ifrån.

Epilogen visar förhoppningsvis vilka det kommer handla om i nästa bok som hon skriver på i detta nu (släpps i maj). Jag kommer att läsa allt Simona skriver för det är så bra!

Läs mer på förlagets sida.Kommentera