English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

17: Textning av film eller tv, vad har du för relation till det?

| 2014-12-18, 8:53

Mycket intressant ämne tycker jag, särskilt nu när alla svenska filmer ska ha text på bio (om jag fattat det rätt). Som uppväxt i Sverige är man van vid text och det var först under mitt år i USA som jag vande mig att inte ha det. Helt plötsligt såg jag filmer och tv-serier på ett helt annat sätt. Jag såg mer. Lärde mig känna igen skådisar bättre och kommer nog ihåg filmerna bättre när jag inte behöver fokusera på text.

Däremot så tittade jag på ER (Cityakuten här) och utan text missar man ju en hel del men frågan är om det verkligen gjorde så mycket.

Finns det text så läser jag den, så är det. Alltså lite splittrad till om att ha text eller inte. Jag var på bio i Indonesien en gång, en engelsk men med textad på lokalt språk och det var förvirrande att läsa text (våra bokstäver) som man inte förstår!

Kalendern; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16


Kommentera