Slumpad post: Stjärnbyxor
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

18: Läser du eböcker? På vilken platform i så fall? Varför/inte?

| 2014-12-18, 18:40

Lite av en kuggfråga den här hösten eftersom jag inte läser så mycket. Eller ja, räknar man barnböcker så läser jag ganska mycket.

Var först mycket skeptisk till e-böcker, tills jag köpte första delen i Femtio nyanser eftersom den släpptes tidigare som e-bok än inbunden. Då läste jag på min mobiltelefon och tyckte att det funkade rätt bra. Det är drygt två år sen och jag har nog hela tiden använt appen Aldiko.

Så var det fram till sommaren då jag insåg att med solens närvaro blev det ofta för svårt att se skärmen så jag slog till på en läsplatta. Den är toppen! Klart bättre än telefonen såklart, men telefonens starkaste sida är ju att den ALLTID finns med. På läsplattan kan man dock bara läsa vilket är skönt. Så klar skillnad mellan läs- och surfplatta.

Nu under hösten har läst en del på barnens ipad och min egen surfplatta. Detta mest för att Ztory som vi prenumererar på har lanserat e-böcker för barn! Inte lika användarvänligt som på en bokapp men det räcker tillräckligt bra och det blir klart mycket billigare än att köpa böckerna (och bibblan är förvisso bra men vi är dåliga på att ta oss dit – öppetiderna passar oss inte så bra).

Kalendern; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17


Kommentera