Slumpad post: Vem kom först?
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Dagens avsked

| 2015-01-15, 22:47

Har senaste dagarna känt mig lite orolig inför det här med själva begravningen. Helt i onödan såklart.

Idag åt vi frukost, softade lite och klädde sen på oss finkläderna och åkte till kyrkan. Barnen var nyfikna då det var första gången de var i en riktig kyrka (alltså stor stenkyrka).

Det var jättefint! Christer från begravningsbyrån tog emot och vi tittade runt. Barnen frågade och upptäckte och sen började det dyka upp personer. Det var fint att få hälsa på personer jag inte täffat på länge. Mammas kollegor varav några är mina gamla “ljusstöpartanter”, och några av mina underbara barndomsvänner, och så fina släktingar som kommit.

Så började det hela. Tårarna trillade mer eller mindre hela tiden men på ett skönt sätt. Vi sjöng, Ann-Sofie sjöng solo, prästen pratade, vi sjöng lite mer och så tog vi avsked vid kistan. Barnen var exemplariska och satt knäpptysta under hela timmen.

Sa hej då till alla och även om de flesta följde med till lunchen efteråt så kändes det skönt att kramas i kyrkan oxå.

Sen lunch och fika i två timmar där jag försökte prata med de flesta lite extra. Blev en del härliga minnen som berättades och när vi avrundade så var det en skön känsla av att faktiskt ha tagit avsked. Ett avslut på en fas i mitt liv.

Vi fortsatte dagen med ett dopp i hotellets pool och åt middag hemma hos Rasmus och Pontus (som barnen vill att vi säger så de vet vilka vi menar).

BegravningKommentera