Slumpad post: Crossfit dag 2
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Prenumerationer på tjänster

| 2015-01-31, 22:26

Förr köpte man saker (tex skivor, tidningar) men det går mer och mer åt att prenumerera på tjänster. I början var jag skeptisk till tex Spotifys betalvariant, men nu betalar vi glatt varje månad. Någon måste ju få in pengar och lite går väl till artister iaf.

Månadsmagasin dök upp för något år sen och det gillade jag direkt. De har nu utökat med böcker och där var jag först lite skeptisk (hade ju nyss börjat med att köpa e-böcker och klarar inte hur mycket nytt som helst), men har insett smidigheten.

Listar här de tjänster vi har och hoppas att jag inte glömmer någon.

  • Spotify. Har vi haft som betalttjänst i säkert 3-4 år om jag inte minns fel. Än så länge klarar vi oss på ett gemensamt konto men jag misstänker att vi inom ett par år får uppgradera till familjevarianten.
  • Ztory. Första tidningstjänsten jag hittade. Helt fantastiskt att kunna bläddra i vilket magasin som helst (lite besviken på mig själv för att jag nästan alltid lockas av rubriker på Se & hör…). Fokus var först på månadsmagasin. I början bara svenska men nu finns det från flera länder. Sen dök det upp barnböcker och den tjänsten ingår och det var där vi läste hela serien om Tann. Bara de 10 böckerna (om man räknar på att vi skulle köpt dem istället) betalar nästan ett helt år och då har vi ju läst ett antal andra böcker oxå.
  • Readly. Hittade strax efter Ztory och tänkte att jag skulle utvärdera och välja bästa. Nu visade det sig att de har lite olika utbud av magasin så jag har kvar båda. Här har de utökat med dagstidningar (tror den ingår i bastjänsten) och med böcker, och då inte bara barnböcker utan ett stort utbud av fackböcker, och en del romaner. Bokdelen kostar dock extra. Oklart om jag läser så mycket att det lönar sig men jag gillar idén och de böcker jag läser där slipper jag köpa, och sen förvara eller göra mig av med. Sparar på miljön oxå antar jag.

Finns fler som jag varit sugen att testa, främst Storytel men eftersom jag inte lyssnar på böcker känns det lite bortkastat och i bilen har vi inte någon smidig lösning att koppla in telefon. Tar gärna emot förslag på andra såna här tjänster 🙂Kommentera