Slumpad post: Öppet hus på skolan
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

När jag bloggar

| 2015-02-22, 9:23

Veckans jerka fångade mitt intresse och det är något jag själv tänker på. Särskilt nu när vi även har en blogg på jobbet.

Det vill säga var (och hur) författar du dina inlägg?

Det jag har insett är att det för min del handlar om ett par saker.

 1. Ta vara på inspirationen när den finns. Skriver ner det i det format som finns. Ibland använder jag telefonen och kör en draft via wordpressappen, ibland skriver jag ner titeln och lite kort i Keep, ibland på en bit papper.
 2. När jag har tid så behöver jag börja skriva. Då är det bra att ha lite idéer att ta från. De brukar jag ha i keep (en lapp där heter bloggposter och där samlar jag idéer). När jag väl sätter mig brukar jag komma på mer jag vill skriva om. Ett bra sätt där är oxå att kolla igenom bilder för att se vad jag har gjort, då kommer minnet ofta tillbaka och jag kommer på vad jag vill skriva om.
 3. Bestämda områden eller saker jag skriver om. Där kan jag mentalt gå och fnula lite innan jag faktiskt sätter mig ner och skriver. Jag har ju tex en sammanfattning av varje månad och den gör ju att jag sätter mig ner och skriver, och ofta får inspiration till att skriva mer.

Sen är det så att jag ibland tidsinställer inlägg för att sprida ut det hela lite. Ibland kan det ju vara så att jag vill att posten ska dyka upp en viss dag (tex recensioner) eller så har jag haft tid och författat så många att de lika gärna kan spridas ut.

Sitter alltsom oftast vid vår stationära dator hemma när jag skriver – har bäst arbetsställning där.

Det är lätt att tro att det är enkelt att klämma ur sig inlägg på inlägg men ibland är det rätt svårt. Det krävs att hjärnan har tänkt på innehållet ett tag. Detta märker jag särskilt på jobbet. Då är det bra att skriva en draft som någon annan får titta på och sen skriva klart den när jag fått lite återkoppling på vad hen tyckte.11 kommentarer to “När jag bloggar”

 1. Monika says:

  Jag tycker den så kallade inspirationen ofta gör att jag skriver mer än ett inlägg och då sparar jag det så jag har något när inget känns rätt 🙂

 2. Ugglanoboken says:

  Låter som bra tips! Jag samlar också idéer -fast i en vanlig anteckningsbok.

  • Sue says:

   Så gör jag ibland. Problemet för mig är att jag glömmer bort att jag gjort det och sen ett år senare hittar just den anteckningsboken… och mina, ofta, ganska inaktuella idéer…

 3. Bokpool says:

  Bra tips med att anteckna då inspirationen infinner sig och samla sina idéer.

 4. Boklysten says:

  Stationära tycker jag också är det bekvämaste.

  • Sue says:

   Ingen som helst tvekan. Även om jag allt oftare skriver drafts via min surfplatta faktiskt. Men då orkar jag inte bry mig om layout utan bara innehåll (inga länkar eller bilder).

 5. Eva Karlsson says:

  Håller med om att ett inlägg kräver att tänkas på ett tag. Gör jag en draft och låter den bero till nästa dag hittar jag ofta saker jag vill ändra och förbättra.
  Tack för tipset med keep – håller just nu på att ladda ner appen 🙂

 6. Freja says:

  Jag har gått från struktur till mer ostrukturerat, för att hitta min blogglust igen…

Kommentera