English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Rowling, J.K: Harry Potter och den flammande bägaren

| 2015-03-29, 17:15

harry-potter-och-den-flammande-bagarenVi påbörjade den när vi åkte till Hassela (eller om det var någon dag före det) och har sen läst nästan varje kväll. Boken är låååååååååång. Galet imponerad av Joel och Simon som är så pass små (7,5 och 6) och ändå orkar lyssna och hänga med. Vi brukar börja med att prata om vad som hände senast vi läste innan vi börjar. Några kvällar har Simon faktiskt inte orkat utan somnat, men han har inte velat att jag skulle sluta läsa utan försökt hålla sig vaken.

Nu börjar det bli läskigt på riktigt för Voldemort kommer tillbaka och det är inte någon lek. Det har det väl inte varit tidigare heller men nu höjs läskigheten faktiskt och vi funderar lite på hur vi ska göra med femte boken. Eller vi och vi, barnen är nog rätt överens om att vi ska börja ikväll. Vissa kapitel var otroligt spännande och jag funderade nästan på att läsa vidare när barnen somnat.

Jag gillar verkligen hur man kommer nära Harry. Vid något tillfälle så inser han hur han inte tänkt på att en av hans kompisar och är föräldralös, och funderar över det. Känslorna finns där. Intressant oxå att få läsa om ondska, och sen kunna prata om det.

Den här har jag inte läst tidigare men jag har sett filmen, men nu kommer vi in på obruten mark…

 I serien: Harry Potter och de vises sten, Harry Potter och hemligheternas kammare, Harry Potter och fången från Azkaban


Kommentera