Slumpad post: "Minna"
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Kellin, Fredrik: Flyktfåglarna

| 2016-04-06, 7:20

flyktfaglarna-som-inte-kunde-flygaAndra boken på kort tid som rör samma tema. Barnen gillade den här mer för att den var roligt skriven. Personligen gillar jag mest att det skrivs om svåra ämnen och då är det bra med olika typer av böcker för alltid passar de någon!

Snacka om att de hittat en bra liknelse. Älskar hur vakteln, spelikanen och stolken spelar roller i händelserna.

Den här historien är ganska ljus trots allvaret vilket känns skönt även om det tar upp svåra saker. Fick känslan av att barnen var helt med på det som hände.

Gillar att ha en sån här historia att utgå ifrån, eller relatera till, när man pratar om de utmaningar vi står inför i världen idag. I barnens skola är det många som kommer från andra länder och flera som tvingats fly så det är inte någon främmande värld utan snarare väldigt aktuell.

Bokus, Adlibris 


Kommentera