Slumpad post: Femtonspel
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Persson Giolito, Malin: Störst av allt

| 2016-07-17, 10:17

storst-av-alltÄntligen en ny bok av Malin. Jag följer henne i några sociala medier men där har man faktiskt inte sett så mycket av bokskrivandet så jag var lite orolig ett tag tills i våras då den här dök upp.

Det räckte med några sidor så var jag fast. Jag hade som vanligt inte läst något om vad boken handlar om så det var såklart spännande. Precis som hennes andra böcker jag läst ger läsningen en inblick i rättsvärlden och att inget är så svart eller vitt som man kan tro vid en första anblick.

Vi följer Maja, dels i nuet under rättegången men oxå hennes berättelse om hur hon hamnade där hon är. Har man väl börjat läsa så finns Maja med en. Det är lätt att se henne ur medias perspektiv, eller det perspektivet media hade hjälpt till att sätta henne i. Lätt att döma henne utifrån allt det man vet själv. Här får man se allt från hennes sida, det finns bara hennes perspektiv och det målas upp oerhört skickligt. Dessutom under stor spänning. Vad är det som döljer sig? Vad är det jag ska få veta?

Boken rymmer så otroligt mycket. Ger så många tankar och funderingar. Hur ser man på andra? Vad vet man egentligen? Vilken bild ger media i uppmärksammade fall? Hur man färgas av en persons attribut och livsresa – den man kan känna till.

Man kastas tillbaka till tonåren och hur svårt det är att vara tonåring. Alla funderingar. Grupptryck. Kärleken. Vänner. Som förälder förstår man nu även en del av föräldraskapets våndor och hur vissa beteenden skapar beteenden/reaktioner hos barnen.

Tack vare Majas funderingar så får vi lära känna även andra personer i hennes närhet vilket verkligen ger ett djup då det är väldigt olika liv de lever.

Längtar efter fler böcker av Malin för det är så skönt att de är spännande men inte otäcka och läskiga, typ.

Finns givetvis som inbunden oxå.Kommentera