Slumpad post: Hoppa så här
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Eksvärd, Elaine: Medan han lever

| 2016-07-31, 22:18

medan-han-lever– ett utsatt barn träder fram ur mörkertalet. Vilket mod Elaine har! Precis som Patrik hade för fem år sen. Tyvärr anser man att de har mod. För varför måste det egentligen vara modigt att berätta om såna här saker? Elaine skriver väldigt bra om många aspekter kring sexuellt utnyttjande, och då främst med tanke på barn.

Jag följer även hennes blogg så där hon sen boksläppet i våras varit väldigt generös med tips och visar på ett otroligt engagemang kring detta.

Jag började rätt tidigt på den men orkade inte läsa ut den förrän i somras. Det kostar nämligen på att läsa den. Ofattbart att det kunde pågå utan att någon gjorde något. Blev väldigt berörd oxå av hur släktingar reagerade när hon till slut vågade berätta – nämligen att inte tro på henne. Kan inte ens föreställa mig det sveket. Galet.

Gillar att hon skriver om hur hon som vuxen har hanterat (och fortfarande hanterar) spåren av detta och jag är så glad att hon har träffat en sund person som hon delar sitt liv med. Skönt ändå att bokskrivandet inte ens nämns (tror jag iaf) i boken utan det är rätt saker som får fokus.

Jag bär med mig en hel del nya tankar efter att ha läst den. Fler borde läsa den!

Finns även som inbunden: Adlibris, Bokus, CdonKommentera