Slumpad post: En fotobok
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Plommonmos

| 2016-08-20, 20:30

Har haft lite dåligt samvete under veckan för att jag inte orkat plocka plommon så idag efter att jag tränat slog jag till. Vädret var härligt och plommonen lättplockade. Det hade hunnit ramla ner rätt många på marken tyvärr men men.

Googlade lite och hittade plommonmos och tänkte att det vore fint att testa. Var väldigt lite socker i (jämfört med allt annat man kan göra) och den går att frysa.

Fick som vanligt anpassa det hela lite för jag hade inte 5 kg plommon utan 3,5 kg.

3,5 kg plommon
100g socker
3/4 tsk mald nejlika
1 tsk mald kanel

Delade alla plommon och tog bort kärnan, la alla på den djupa ugnsplåten. Ugnen på 120 grader och in i den. Sen stod de där i 4,5 timme då jag öppnade på glänt, en halvtimme senare hade jag på kryddor och socker. Rörde runt och lät stå ytterligare en halvtimme. Sen tog jag ut och hällde över till en bunke där jag mixade det.

Blev otroligt gott!

Camera Uploads262Kommentera