Slumpad post: Koll på april 2022
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Strandberg, Mats: Monstret på cirkusen

| 2016-09-20, 9:16

monstret-pa-cirkusenSom vi har längtat efter den här efter att vi läste första boken i våras. Vi började läsa samma kväll vi fick den. Det var med många löften om att läsa så snart vi vaknade som jag fick sluta på kvällen och strax före 7 dagen efter slog Joel (9 år) upp ögonen och det första han sa var “läsa”. En timme senare satt vi och åt frukost och hade läst ut boken som enligt barnen var enormt bra.

Man påminns snabbt om första boken och känner för Frank. Frank som inte har så många vänner (vanliga iaf) och smärtan i utanförskapet i skolan.

Förra boken gick i blått, den här är i lila. Bilderna tillför, barnen fastnar och tittar och funderar.

Är så imponerad av att kunna fylla en förhållandevis kort bok med så mycket. Jag drar paralleller till vår värld. Hur rädsla och grupptryck styr oss, våra tankar och handlingar. Hur mycket mod det krävs att våga stå emot, men att det känns bättre i magen om man följer sitt inre, och att man faktiskt genom det kan få andra att även de våga.

Lite halvjobbigt att vänta till januari på sista delen. Lovar att vi hänger på låset när den släpps!

Adlibris, Bokus, Rabén&Sjögren,


Kommentera