Slumpad post: Komma in
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Kom med tåget

| 2017-01-02, 9:50

I detta nu åker jag tåg från Halmstad till Stockholm. Övriga familjen stannar och umgås med släkt några dagar och jag får lite egentid hemma. Win-win.

Tåget skulle avgå 07:18 och John körde mig. Vi var framme i god tid och gick till spår 4 som det stod. Ett annat tåg kom in men det skulle söderut och på skylten stod att nästa tåg var mitt (426). När det var 3 minuter kvar till mitt skulle gå åkte det andra tåget (vi såg en person som strax innan reste sig upp och försökte öppna dörrarna men det var försent, gissar att hen gått på fel tåg…) och vi var hyfsat många på perrongen. De ropade ut i högtalarna att tåg 426 strax inkommer på spår 4.

Det kommer ett tåg till spår 2. Ser ut som ett SJ snabbtåg och det står Göteborg på det. Allmän förvirring uppstår. Några börjar gå dit, även vi. Kommer dit och det finns lixom ingen att fråga. Går på i cafévagnen och frågar och det är tåg 426 till Stockholm. Jag går av och säger hej då till John. Säger till de runt där att det är Stockholmståget. Kliver på, köper kaffe och sätter mig och då är vi på väg redan. Funderar på om alla verkligen hann med…

Lite senare kommer i högtalaren att det är trafikverket som gjort ett misstag och de ber om ursäkt för det. Ja, för oss som hörde det gjorde det ju inte direkt något mer än att pulsen höjdes lite…Kommentera