English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Hur gick det med fokus 2016

| 2017-01-02, 9:56

Ja hur gick det med fokus 2016? Gjorde en utvärdering i halvtid och då hade väl en del gått bra och annat mindre bra. Precis som för helåret.

Som vanligt gillar jag mina motton just do it och keep it simple. Jag märker att i de fall när jag följer dem så känns det bra och jag tycker jag blivit bättre på det. Övning ger färdighet?

Familj
Här hade jag lite specifika mål.

  • 52 lek- och spelpass. Här har jag kommit upp till 25 stycken som jag bloggat om och då finns det väldigt många pokénader som inte är listade där, plus en del andra saker. Har oftast bara bloggat när vi testar nya spel…
  • 4 besök på skolan. Var varsin vända med barnen på våren och i höstas blev det en dag med Joel. För Simons del så var det ett bra tag så att de helst såg att vi väntade så de fick landa i klassen och sen glömde jag bort. Simon är dessutom lite tveksam till att jag ska komma.
  • 1 helgresa per barn. Scoutläger med Joel får räknas och för Simons del så blir det nog att vi var hemma själva när J&J stack till Halmstad.

Inköpsfritt sket sig totalt skulle jag säga. Fritt spelande har vi haft oftast men diskuterar det tämligen ofta för att hitta bra metoder då de lätt fastnar i spelandet. Skärmfria kvällar har vi inte haft, men födelsedagar firar vi rätt bra om jag minns rätt.

Vi har rest ihop flera gånger så på det sättet har vi fokuserat på familjen; Järvsö, Legoland, Halmstad x 2, Linköping och Möja.

Träning & hälsa
Här hade jag specifika mål med 3 träningspass per vecka och 12 behandlingar. Behandlingar har jag nog klarat tror jag men träningspassen ligger jag långt ifrån. Där har jag dessutom slutat registrera för jag vill träna för att jag vill, inte för att jag ska regga och nå ett sånt mål.

Trainalong har vi kört några vändor, men familjegympa har jag inte fått till. Träna med vänner och barn har inte gått särskilt bra tyvärr. Min träningsform börjar jag nog hitta så smått, gillar ju Mooveon massor. Sömnen reggar jag numera manuellt i min telefon men jag hittar inget sätt att se snittet. Har dock en känsla efter veckosammanfattningarna att det tyvärr oftast ligger under 7.

Kost
Här har jag varit riktigt duktig på att äta vegetariskt ute. Matsedel har gått väldigt dåligt tyvärr. Ätit mindre och dra ner på socker har gått sådär, men vi har nästan alltid minst två grönsaker på bordet vid middagen.

Jobb
80% höjdes under året till 87,5% och det är jag hyfsad på att hålla. Jobbat hemifrån har jag nog i snitt gjort en dag per vecka, typ.

Vänner
Tränat med vänner har som sagt gått så där, men jag har varit klart bättre på att luncha med vänner.

Läsning
Läsningsåret har varit bra. Har skrivit upp 56 böcker som jag läst med barnen. Några på slutet har jag läst själv, efter att Simon läst dem själv. Målet var att läsa en vuxenbok per vecka och det lyckades jag inte med men de allra flesta månaderna läste jag 3 per månad. Undantagen var juni, oktober och november, men december hann jag läsa massor så jag lyckades komma upp i 37 böcker vilket är bättre än på flera år.

Hobby & pyssel
Lite si och så där och målet med ett pyssel per vecka tvivlar jag på att vi nådde. Lite pga av våra renoveringar som tagit både fokus, och plats.

Tidigare inlägg: 2015201420132012


Kommentera