Slumpad post: Nya hyllor
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Gamification

| 2017-04-06, 21:41

Det nya sättet att få folk att göra saker – gamification.

Vi har pratat om det på jobbet en hel del och kör en rekryteringskampanj med såna inslag just nu. Pokémon Go införde att man behöver snurra varje dag på pokéstop för sjunde dagen i rad så får man en specialgrej som gör att man kan utveckla fler pokémons. Gör såklart att man går ut varje dag.

Idag upptäckte jag att facebook testar det (eller har infört, lite oklart för jag kör en betaapp och rätt ofta kommer små saker som sen försvinner). Men jag delade ett inlägg och vips dök det upp en liten eldslåga och en extra rad. Klickade jag på den så kunde jag dessutom se vilka personer som reagerat mest.

Nina berättade att snapchat håller reda på antal dagar i rad som man snappat med varje kompis.

Jag tror att det här upplägget kommer stressa sönder oss än mer. Att komma ihåg alla ställen där jag ska göra något varje dag. Som om jag inte redan har tillräckligt många såna? Räcker med att jag vill blogga varje dag (inne på en låååång streak sen november 2015 tror jag).2 kommentarer to “Gamification”

  1. Mia says:

    Ja det med dagar påSnspchat stressar ju ungarna iallafall…. Du snar inte paniken när man tappar sina dagar med en kompis och man har över 100

Kommentera