Slumpad post: Cykelpremiär till dagis
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fästingmedel

| 2018-07-05, 16:22

Fästingar var inget vi tänkte eller diskuterade inför att skaffa hund. Det blev dock snabbt väldigt aktuellt. Uppfödaren rekommenderat bravecto piller men när vi var hos veterinären för 12-veckorssprutan så blev det av någon anledning den flytande varianten.

Sen gick tiden och vi fick lixom inte tummen ur. Var inte så sugen på att ha saker i pälsen och sen vara försiktig med att klappa tre dagar. Plus att han inte hade några fästingar

Läste en del diskussioner i grupper på fejan om fästingar och fästingmedel och det är ju som i alla andra grupper tämligen intressant. Inte så mycket det jag lär mig (rätt lite) utan sättet diskuterandet görs på. Oh my.

Så började det dyka upp fästingar och senaste veckan har jag plockat minst en varje dag…

Så i måndags tog jag mig i kragen och ringde veterinären. De skrev ut pillret direkt och kvällen efter kunde jag beställa från apotea som igår eftermiddag levererade det (och lite annat). Tog fram en köttbulle och stoppade in den. Vips hade Raffe slukat det hela och sen har jag varit lite vaksam på att han skulle få någon biverkning (magont eller så är hyfsat vanligt). Har hittills inte märkt något.Kommentera