Slumpad post: R hos logoped
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Aktivitetsarmband

| 2018-08-07, 7:54

Jag har varit skeptisk. Mycket skeptisk.

Så var det någon på LinkedIn som letade testfamiljer till en app så jag anmälde oss.

När vi kom hem från Halmstad låg ett paket från dem med fyra aktivitetsarmband (Mi Band 2).

Nu har det gått några veckor och själva testandet av appen (som finns i en ny beta nu) har väl egentligen dragit igång men vi har inte svarat på några frågor.

Däremot har vi använt armbanden och snackat mycket om steg och djupsömn. Jag ska erkänna att jag är positivt överraskad. Vi har satt dagligt stegmål till 8 000 (rekommenderades till mig och John och 12 000 till barnen) och appen håller koll på hur många dagar i rad man når målet. I början pallade jag inte. Brydde mig inte alls men så lyckades jag några dagar i rad och i skrivande stund har jag en streak på 12 dagar och faktiskt är det den obrutna kedjan som gjort att jag bitit ihop några dagar och gått lite extra.

Att den sen kan väcka mig på morgonen med durrande har varit mycket smidigt när jag sovit i vardagsrummet (min ljusväckarklocka står ju i sovrummet).

För barnens del så har de och John (som alla är hemma) kommit överens om att de måste gå ett antal steg för att få använda skärmar (de kan för att få skärmtid även läsa). Har gjort att de faktiskt tar sig ut och inte muttrar de heller.

Jag tror verkligen på detta för att få upp medvetenheten och det ska bli spännande att se hur det blir när vardagen drar igång.

Läste ett test av bandet och måste säga att för mig så är designen helt ok och att det inte är så mycket funktioner är snarare ett plus. Annars är det lätt att fastna i det för djupt och det räcker med annan tid jag lägger på olika typer av skärmverksamhet.2 kommentarer to “Aktivitetsarmband”

  1. Sandra says:

    Ja har en garmin vivosmart hr (tror jag den heter)
    Gillar man kan se när någon ringer el skickar mess…eftersom jag inte har tel på mig på jobb kan jag ändå se om någon söker mig flera gånger tätt som jag anar jag bör ringa upp.

Kommentera