Slumpad post: Jobb i 20 år
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Raffe och maten

| 2018-08-31, 7:00

När Raffe kom till oss var han glupsk. Troligen van vid lite konkurrens kring matskålarna har vi insett i efterhand. Han hetsåt typ.

Sen började han tappa intresset för det uppblötta torrfodret så vi la det i en boll så han fick jobba lite för det. Fick honom oftast att bli lockad att äta resten i skålen sen. Vi testade även att skippa blötläggningen och då funkade det bättre – gärna i någon leksak.

I samma veva började intresset för färskfodret vi gav på morgonen minska för att till slut avta helt. Han nosade och gick.

Så kom örongrejen och då gav vi blandade saker (prinskorv, köttbullar, Frolic – tydligen att likställa med snabbmat för människor).

Vi har sen testat lite olika torrfoder och några våtfoder. Landat i ett våtfoder som han oftast äter av – med lite hjälp. Och han föredrar lite olika torrfoder olika dagar (en som oftast är en favorit).

Så, nu sitter vi där och garvar åt oss själva och hur det blev.

Våtfodret tar jag nu upp ur burken och lägger på en platt, liten tallrik (har testa olika varianter). Ger honom lite med gaffeln för att få honom intresserad. Sen får man ibland påminna lite om att han ska fortsätta äta. Senaste dagarna har jag lagt lite vid sidan av tallriken och det verkar funka. Och allra senaste är att portionera ut maten på en avlång bricka…Givetvis får ingen störa medan detta pågår. Våtfodret är på kvällarna.

På morgonen är det torrfoder som gäller. Jag tar några olika torrfoder så får han sniffa och fastnar oftast för en. Den tar jag en dl av och så tar jag 3-4 stycken och lägger lite här och var i vardagsrummet medan Raffe får titta på. Sen söker han. Funkar en stund och då kan man oftast räkna 1-2-3 och kasta ut dem på golvet, sen kan man vara tyst och kasta ut dem. Man märker när han inte vill ha mer för då spottar han ut dem igen.

Ja, det var väl inte helt enligt plan men iaf. Och ja, vi kanske garvade åt såna här människor före vi själva fick hund. Ungefär som att man är världens bästa förälder före man får barn…2 kommentarer to “Raffe och maten”

  1. Sandra says:

    Amen va fan

    • Sue says:

      Mmm, jag vet. Suck. Trodde han skulle äta när han var hos grannarna härom kvällen men icke. Han hade inte varit intresserad alls.

Kommentera