Slumpad post: Alkohål
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Påskkaffe på morgonen

| 2019-04-18, 15:24

Idag var namnet på meetupen ändrat till Påskkaffe. Jag är ju ledig så först hade jag tänkt skippa men så blev jag ändå sugen och satte klockan på vanlig vardagstid (6.00). Skuttade upp (eller nja…) och duschade en snabbis (orkade inte igår).

Sen tog jag och Raffe en uppfriskande morgonrunda i 2 minus och strålande sol. Så två rådjur och en hare. Givetvis även gott om fåglar – till och med en sädesärla!

Hem och tog en snabb macka före jag drog in till stan med tunnelbanan.

Ämnen som vi tog upp idag:

  • Återrapporter från personliga konferenser. Två hade haft sina sen senast (då en av dem bad om tips) och delade med sig.
  • Vilka verktyg ska man ha? Här är det konsensus om att verktyget är sekundärt egentligen men att det gäller att hitta ett som har det som är viktigt för just en själv.
  • Snabba beslut. Här gällde det att ha principer var nog alla överens om. Tid vs pengar var en faktor till exempel.
  • Födelsedagspresenter. Har någon ett system för det? Visade sig att det egentligen inte var det. Några hade lådor med diverse möjliga presenter men inte så mycket mer.
  • Daglig prioritering. Hur gör man egentligen? Enades nog om att det är svårt, men att man efter ett tag hittar sin lagomdos med saker att göra, och att det ofta är externa saker som styr (större prioriteringar, deadlines etc).
  • Hur gör man när man flera inblandade? Jo, man har sitt eget system som man litar på och sen gäller det att gränssnitten funkar. Flera har en “shit-list” där det dyker personer man behöver ha extra koll på att de gör vad man bett dem. Gäller såklart både jobbmässigt och privat.

Passade på att kolla Netflix dit och hem, och gick förbi Pressbyrån på hemvägen för att köpa en tidning (presentkort via Klarnaappen för att jag shoppat med kortet. Kvart i 10 var jag hemma igen för en andra frukost. Måste tillstå att dagen känns väldigt lång!Kommentera