Slumpad post: Nedför trappan!
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Tips från en som har bra koll på hjärnan

| 2019-05-30, 11:03

Jag följer sen ett tag Anna Tebelius Bodin i sociala medier och hon höll en kurs jag gick i april (Pedagogik på hjärnans villkor). Hon tipsar om fem saker man i höst önskar att man gjort under sommaren.

Riktigt bra tips som matchar rätt bra de saker som börjar landa i min plan.

  1. Var aktiv. Dansa, simma, spring. När du har ordentlig puls bildas endorfiner som gör att du mår bra och tänker bättre under stress.
  2. Läs. Läs på stranden, i gräset och på tåget. Läs vad som helst. Hjärnan upprätthåller bara en effektiv läsförmåga så länge den hålls aktiv.
  3. Skriv dagbok, eller blogg över din sommar. När du börjar dokumentera vad du är med om blir hjärnan bättre på att minnas av bara vetskapen om att du ska skriva om händelsen.
  4. Gör något i sommar som du verkligen älskar och där du kan utvecklas och bli riktigt bra. Självförtroendet kommer smitta av sig på andra områden så snart du fått den stärkande känslan i kroppen.
  5. Lägg ner mobilen. Det finns en hel värld av spännande människor runt omkring dig som behöver din närvaro. Du mår också bättre av att känna dig del i ett sammanhang även fysiskt. Umgås i sommar!


Kommentera