Slumpad post: Sova på dagen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En vanlig dag

| 2020-04-13, 16:35

Alla har 24 timmar. Typ det enda som är riktigt rättvist här på jorden.

När jag ser tillbaka ett par år så tycker jag att jag hann med så mycket mer förr. Har funderat över det. Så nu i påsk bestämde jag mig för att leka lite i Google spreadsheet.

Funderade på vad jag egentligen gör en vanlig dag. Nu i Corona-tider så är ju dagarna rätt lika. Dvs ganska enkelt och jag gjorde följande lista med kategorier

  • Sova – inte så konstigt
  • Jobb – den tid som är vikt åt jobbet även om det ibland blir små pauser (precis som det på fritiden kan bli små jobbgrejer)
  • Raffe – tid för promenader, eller att pyssla om på något sätt
  • Måltid – att fixa, laga eller äta något
  • Fritid – tid som inte är något av det andra

Jag valde att lägga upp det på halvtimmar så det är inte så precist. Det finns ju sen utöver detta saker som på veckobasis tar tid  men det kanske kan bli steg 2 i detta. Just nu vill jag mest se vad jag har för tid att röra mig med för det jag kanske skulle vilja göra.

Intressant att måltider tar så mycket tid, men i det ingår ju en del social tid (typ iaf middag och kvällis). Raffe tar mycket tid oxå men samtidigt så är det mesta av den tiden även motion och tid för reflektion, eller social tid om vi är flera som går med på rundan.

Sover gör jag oftast ganska tillräckligt. Har insett att det är viktigt för att fungera. Det är dock så att jag rätt ofta vaknar tidigt och försöker somna om. Funderar på att sluta med att försöka somna om och gå upp istället. Då lär jag ju somna tidigare på den kvällen. När jag läser tillbaka på mina årsfokus så ser jag att jag har som mål att sova 7 timmar. Dvs jag ligger nog närmare 6 timmar och då har jag 2 timmar till per dygn.

Jobbet tar sina timmar. 40 timmar är en heltidsvecka och i snitt så kanske jag inte får ihop alla men rätt ofta är jag sjukt effektiv, plus att jag lägger en del fritid på saker jag har nytta av i jobbet, och ibland blir det lite chatt nu och då utöver tiden ovan. Så jag räknar inte timmar numera. Förr jobbade jag inte heltid så det kan ha påverkat tiden en hel del. 80% är rätt stor skillnad faktiskt.

Raffe tar mycket tid, men det man inte får glömma bort i det är att tiden med honom är värd mycket på olika sätt. Det är motion, glädje, ljus och frisk luft och en hel del reflektion (eller socialt om jag har sällskap). Dvs väl investerade timmar och det är kanske hit en del av den “förlorade tiden går”.

I fritiden så ingår en del andra “måsten” så som handla, tvätta, röja och fix med ekonomi och alla dessa varierar ju. Sen landar bloggen och instagram här tillsammans med andra sociala medier. Plus kanske en del slötid. Lästid. Ja, det är rätt mycket som ska in på de timmarna.

Så sammanfattningsvis är det inte så konstigt att jag tycker jag har mindre tid till skojigheter (nu tycker jag ju faktiskt att jobbet är roligt men iaf). Mer sömn (vilket är bra), heltid och hund. Tror även det att barnen nu går och lägger sig samtidigt som oss bidrar till känslan att inte ha obruten tid, lugn och ro på kvällen.

Livet består helt enkelt av faser och så länge jag förstår varför och vad så kan jag känna mig nöjd med det. Vi får se vad det blir för faser i framtiden.Kommentera