English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Morgonrundan

| 2020-04-13, 8:58

Alltså dessa morgonrundor med Raffe. Egentligen lockar det ju rätt mycket att sjunka ner i tv-soffan men när jag väl är ute är det så himla härligt.

Senaste månaden har det blivit väldigt många morgonrundor eftersom jag jobbar hemifrån. Dessutom har vädret verkligen varit på vår sida med sol nästan varje dag.

Jag brukar gå ut före frukost för då har jag frukosten att se fram emot när jag kommer hem.

Tar med några bollar och börjar med att gå till gräsmattan (det har vi haft som rutin väldigt länge). Kastar lite boll och sen går vi förbi eken och fotar. Vidare till ängen och kastar boll i det höga gräset där. Detta började vi med i vintras någon gång när vi insåg hur roligt det var när Raffe skuttade runt där, och givetvis hur roligt han tyckte det var.

I mars någon gång hittade vi ett fantastiskt lövställe så det är nästa stopp på rundan. Där sätter jag mig i solen och njuter. Kastar lite löv åt Raffe nu och då. Någon vecka efter att vi började gå till löven så insåg jag att det fanns en superfin “klippa” där Raffe kunde få sin frukost. Alldeles magiskt att stå där och lyssna på vårfåglarna. Höra hackspettar och rätt ofta se ekorrar.

Efter frukosten så går vi lite olika vägar tillbaka hem. Lite beroende på vad klockan är och vad Raffe vill. Vi strosar oftast i lugnt tempo och han får sniffa så mycket han vill.

I allmänhet ser jag ofta både harar och rådjur på rundorna.

Underbart att upptäcka våren så här nära (vet inte om jag någonsin gjort det). Stannar ofta och fotar saker och då sätter sig Raffe oftast efter en stund och iakttar saker omkring oss. Många bilder på cdtaljr just nu.

Bilder från morgonens runda.Kommentera