Slumpad post: Joller
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Läsning olika år

| 2020-07-21, 14:44

Tänk att det kan vara så olika med läsning. Jag köper ohemult många böcker och hinner inte läsa alla, men jag vill, och tänker på det. I år har jag mer läsflyt än förra året trots att jag förra året var ledig väldigt mycket mer. Så det hänger inte ihop med ledighet för min del inser jag.

När jag läst en bok till – nr 24 för i år så har jag läst lika många som jag läste under hela förra året. Jag har dessutom högläst mer för barnen (främst Simon) där vi är uppe i 6 böcker i år och hade 2 förra året. 2016, 2017 och 2018 var alla väldigt bra läsår och vi får väl se om jag kan komma i närheten av de läsmängderna i år.

6 böcker i juli är bra och jag borde hinna någon mer för just nu gillar jag att läsa och vi har inte supermycket på agendan på dagarna.

Barnens läsning som ju är så viktigt är även svår att påverka. Det gäller att hitta bra böcker. Joel hittade serien Artemis Fowl via skolbibblan och vi har sen under våren lånat på bibblan (special via mejl). Insåg när Simon läst ut sin serie att den kanske skulle vara något för honom och ack så rätt vi hade. Han har läst massor.

Det vi dock har lärt oss är att man i princip inte kan sitta vid en skärm och bestämma sig för att läsa – man fastnar och ska bara. Bättre att läsa före man sover, på morgonen före man skärmar, eller efter maten före man fastnar vid en skärm. Har man en spännande bok blir det enklare att göra dessa val.Kommentera