Slumpad post: Vilodag
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Cirkulent boomer?

| 2020-12-29, 8:49

Årets nyord är publicerade och jag tror jag har ett mål.

Cirkulent boomer.

Boomer – person i medelåldern eller äldre

På just sociala media används också ett begrepp som kastar ljus på den klyfta som blossat upp mellan unga och äldre, nämligen ”boomer”. Uttrycket används pejorativt för att symbolisera hur hopplöst passé den äldre generationen är.

Cirkulent – person som ägnar sig åt hållbar konsumtion, företrädesvis genom återvinning

En cirkulent hyr, byter, lånar, vårdar och köper begagnat. Det är verkligen att vara en hållbar konsument. Slit och släng är passé. Det här är framtiden.

Den ena delen är redan fixat (boomer) då jag verkligen känner mig helt passerad av kidsen rätt ofta. Den andra delen (cirkulent) är något jag vill driva mot. Något som jag tror vi alla skulle behöva för att få ordning på den miljökatastrof som pågår.

Ett annat ord som jag verkligen gillar är

Lesserwisser – person som är mindre vetande men som trots detta förklarar ett fenomen för någon som vet mer

När någon som vet mindre förklarar för någon som vet mer, så är man en ”lesserwisser”.

Händer mer och mer här hemma och kan väl kanske höra ihop med känslan av att vare en boomer?

Ytterligare en favorit är

Novent – julförberedelser och adventsliknande firande i november

Som inte behöver någon mer beskrivning tror jag. Vi satte upp julgardinerna redan i oktober faktiskt.Kommentera