Slumpad post: Political Coordinates Test
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Koll på mars

| 2021-04-01, 8:44

Mars, förra året var det månaden vi började jobba hemifrån. Om jag då ens kunde ha gissat att vi så här ett år senare fortfarande skulle göra det… Helt galet.

Jag

Går runt och är tacksam rätt ofta. Bra grej. När jag listar de olika utmaningarna just nu kan de totalt sett kännas rätt stora men en åt gången känns ok, så jag väljer att se det så.

  • Att ja koll är skönt men det tar oxå kraft. Har släppt skolarbetet lite för Simon då det helt enkelt inte går att hänga med. I övrigt har jag bra rutiner som gör att det inte blir så jobbigt utan mest smidigt. På jobbet kämpar vi oss framåt mot bättre koll – mycket skönt!
  • Tycker jag skrattar och ler rätt mycket så jag har nog ofta skoj. Kanske inte så mycket för att jag gör saker som jag tycker är skoj utan tack vare sällskap (både de flesta kollegorna, Raffe, barnen och John)
   • Bloggar lite nu och då.
   • Inte sett något direkt vad jag kan komma på.
   • Lyssnat på någon enstaka på (underfemton när vår vd var med) och lite musik
   • Fotar gör jag mest hela tiden och det är underbart nu när det är vår!
   • Pyssla vill jag verkligen komma igång med, men har fixat påskbrev till några kollegor iaf. De får dock färglägga själva. Kanske faktiskt kan räkna bakandet som lite pyssel. Lagom hög tröskel.
   • Kunskap får jag mest hela tiden känns det som.
   • Läser en hel del och det är såååå smidigt med Storytel reader
  • Hälsan är väl ett av de områden jag tröttnar lite på. Går hos en osteopat som sakta men säkert verkar lösa upp lite knutar men det känns lite som ett steg framåt och två tillbaka ibland. Hälsporrarna driver lite med mig genom att ibland inte kännas (så då glömmer jag givetvis övningar) och sen kännas massor.
   • Jag går iaf med Raffe en eller två rundor på per dag och senaste tiden har jag cyklat en hel del med Simon (flåsat massor) så rörelse får jag. Morgonrundorna har varit magiska! Jag och John gör en kvarts yoga varje vardagsmorgon.
   • Vilan går helt ok. Sover lite sådär på tidiga mornar (men får en del läst å andra sidan), men stubbsittning och natur är väldigt härligt!
   • Kost går både upp och ner. Äter rätt bra men slår till på lite godsaker nu och då. Och precis i slutet började jag äta godis igen efter en paus på nästan tre månader.

Familj & vänner

Glömmer lite bort att sportlovet var i mars för då fick vi till lite gemensamma utflykter.

 • Vänner är lite svårt att få till men jag har lyckats med två lunchpromenader faktiskt, en med Ninni och en med Sanna. Superbra att komma iväg och snacka och promenera lite. Man hinner diskutera en hel del under en lunchrunda.
 • Raffe har jag tränat på pilatesboll, lite nya gömma-lekar och jag har hittat lite bra rundor (och tidpunkter) där han faktiskt kan få träna på att gå lös lite. Lekt i både snö och löv, och givetvis med bollar.
 • Ett par uteluncher hela familjen.
 • Många cykelrundor med Simon, vissa där vi haft med fika och stannat, andra där vi bara cyklat. Härligt!
 • Jag och Simon hänger i slöjdlokalen en timme på fredagarna.
 • Jag och John går upp 5.30 och tränar en kvart alla vardagsmornar. Bra början!

Jobb, nätverk & kompetens

På vår scoutkårs årsstämma (digital) valdes en annan hemsideansvarig och jag valdes inte om i valberedningen så nu har jag trasslat mig ur det engagemanget. Känns bra eftersom barnen gett upp scouterna.

 • Tog mig i kragen och valde att prioritera morgonkaffe en torsdag. Skitroligt. Älskar diskussionerna trots att vi bara var tre.
 • Var med på Konnect21 live på jobbet (talket spelades in i februari)
 • Har jobbat hemifrån i ett år nu. Galet.
 • Stått upp för mig själv på jobbet där en irriterande konflikt fått pågå alldeles för länge.

Miljö och framtid

 • Har gått över till växtbaserat bordsmargarin – bara jag dock. Övriga tokdissade Becel.
 • Helt plötsligt hittade vi en sommarstuga och blev sugna, men har i princip lagt ner då vi vill ha ett framtida boende.
Fokus 2021: januari, februari
Tidigare år


2 kommentarer to “Koll på mars”

 1. Sandra says:

  BRA att du stod upp för dig själv!!!!!! Stolt över dig

Kommentera