Slumpad post: 80-årskalas
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Koll på maj

| 2021-06-01, 7:57

Fattar inte riktigt hur fem månader kan ha passerat. Läskigt!

Har njutit i massor av naturen i maj. Många stubbsittning och utefrukostar. Fantastiskt härligt med tidiga mornar då ingen annan är ute.

  • Att ha koll är skönt men det tar oxå kraft. Har släppt skolarbetet för Simon då det helt enkelt inte går att hänga med, och han inte heller har ork för det. I övrigt har jag bra rutiner som gör att det inte blir så jobbigt utan mest smidigt. På jobbet kämpar vi oss framåt mot bättre koll – mycket skönt!
  • Tycker fortfarande jag skrattar och ler rätt mycket så jag har nog ofta skoj. Kanske inte så mycket för att jag gör saker som jag tycker är skoj utan tack vare sällskap (både de flesta kollegorna, Raffe, barnen och John)
   • Bloggar lite nu och då. Mest på helger faktiskt. Räcker lixom med skärmtid på jobbet plus att vardagskvällarna inte räcker till så mycket mer än middag (fix och äta), Raffe, annat meck och så högläsning med Simon.
   • Kollat på ett par saker när jag stickade. Rätt najs.
   • Lyssnat på musik och ett par saker på SR medans jag pysslat, och någon pod otroligt nog.
   • Fotar gör jag dagligen, massor. Sjuka mängder bilder i maj.
   • Pysslat jag verkligen gjort. 49 dagar med handarbete är helt fantastiskt bra! Bakat något mindre än i april.
   • Kunskap har jag nog fått delvis på jobbet men även privat genom en del böcker om utmaningarna kring Simon.
   • Läst har jag verkligen gjort fast mest högläsning med Simon – Engelsforsserien betar vi oss igenom.
  • Hälsan har helt klart förbättrats. Ashwagandha som jag oftast kommer ihåg morgon och kväll tycker jag har gjort en kännbar förbättring (mindre pirr i benen och en pigghet ibland som jag inte känner igen. Ett besök hos osteopaten och höften är helt lugn nu. Armen/nacken sådär fortfarande. Hälarna är otroligt mycket bättre (särskilt om jag jämför med för 6 månader sen). Den högra känner jag nästan aldrig av och den vänstra lite nu och då. Klarar dock 8000+ steg utan att bli märkbart påverkad. Underbart!
   • Jag går med Raffe en eller två rundor på per dag och cyklar ibland med Simon plus att vi fortfarande kör 15 min yoga på vardagsmornar så rörelse får jag.
   • Vilan går helt ok. Sover lite sådär på tidiga mornar och har inte riktigt orkat läsa men istället ibland gått ut på tidig morgonrunda. Stubbsittning och natur är väldigt härligt dessutom – vila för själen!
   • Kost går både upp och ner. Äter rätt bra men slår till på lite godsaker rätt ofta. Tycker mig märka att jag småäter mer nu, går och letar i skåpen om jag får en paus.

Familj & vänner

En ganska skärmig månad ändå och det känns som att vi inte riktigt har någon ork att hitta på så mycket ihop.

 • Vänner är lite svårt att få till men jag har lyckats med 1n lunchpromenad med Sanna, och telefonsamtal med Lotta. Sara ringde efter att vi mejlat lite och kom även förbi på middag, hundrunda och rabarberpaj. Plus en hundrunda med Annorna.
 • Kollat på ett par filmer tillsammans i familjen.
 • Faktiskt spelat lite kort vid kvällisen ett par gånger.
 • Sovit i vardagsrummet några gånger men inte varje helg…  Dock inte John, men Joel några gånger.
 • Jag och Simon högläser minst en gång per dag (ibland flera, lite beroende på hur min jobbdag ser ut)

Jobb, nätverk & kompetens

Legat rätt lågt här.

 • Fick till en morgonkaffe!
 • Fortsätter jobba hemifrån och det är nu vardag.
 • Blir ganska intensiva dagar men ofta tar jag faktiskt 1,5 timmes lunch, och vissa dagar har jag annat för mig (BUP, skola, osteopat etc)
 • Varit en dag på kontoret och det var oväntat upplyftande!

Miljö och framtid

 • Snöat in lite på permakultur som jag tänkte undersöka vidare.
 • Funderar mycket på de här bitarna men landar inte så mycket i något just nu.
Fokus 2021: januari, februari, mars, april
Tidigare år


Kommentera