Slumpad post: SPY Mouse
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Koll på juni

| 2021-07-01, 7:49

Halva 2021 har gått. Siktar på en sammanfattning inom kort. Aningens fort har det gått samtidigt som det känns som länge. Rätt bra ändå.

Halva första njöt jag mycket av naturen men sen kom myggen så jag har varit lite mer restriktiv med utefrukost tyvärr.

  • Att ha koll är skönt men det tar oxå kraft så har släppt rätt mycket. Har lite i Trello som jag kollar igenom och det räcker. Sommarlov för barnen är skönt och vi har inga direkta regler i år.
  • Den här månaden har varit lite tyngre av någon anledning. Ganska sliten och trött tror jag. Aningens frustrerad oxå över att det är så svårt att hitta rätt hjälp för Simon.
   • Bloggar lite nu och då. Mest på helger faktiskt vilket är synd för när jag sitter och skriver känner jag hur bra det är för mig. Tid att reflektera.
   • Kollat på rätt få saker.
   • Lyssnat på musik lite nu och då.
   • Fotar gör jag dagligen, massor. Sjuka mängder även i juni och jag skyller på alla blommor.
   • Pysslat jag gjort hyfsat. 49 dagar med handarbete var bra där men tappade farten lite tyvärr. Bakat sporadiskt.
   • Kunskap har jag nog fått mycket på jobbet, till viss del böcker jag läser privat.
   • Läst har jag verkligen gjort. Jag och Simon läste ut Engelsforsserien och har läst ut två böcker till (en väldigt kort)
  • Hälsan har gått lite i stå. Sliten. Vageln i ögat blev sämre så till slut kontaktade jag vårdcentralen via appen och fick smidigt ett recept med en salva som jag nu använder och som verkar funka. Ashwagandha som jag glömde en period har jag nu i en dosett för att komma ihåg eftersom killet i benen kom tillbaka när jag glömde bort dem. Ett besök hos osteopaten och höften är fortfarande lugn men känner mig stel när jag suttit. Armen/nacken sådär fortfarande. Hälarna är fortsatt bra vilket är en otrolig lättnad. Att faktiskt kunna gå på en promenad och knappt tänka på fötterna en enda gång!
   • Jag går med Raffe en eller två rundor på per dag. Inte cyklat med Simon tyvärr. Efter att John skadade handleden tappade vi morgonyogan lite men tar upp det igen nu då vi både kände att vi blev stelare – 15 min yoga på vardagsmornar är inte så utmanande ändå. Rörelse får jag således.
   • Vilan går helt ok. Sover lite sådär på tidiga mornar och har inte riktigt orkat läsa men istället ibland gått ut på tidig morgonrunda. Perfekt när det varit lite för varmt. Då har det passat Raffe (och mig) väldigt bra att köra en längre runda tidigt och sen kunna ta lite softare.
   • Kost går både upp och ner. Småäter mycket mer nu. Särskilt torkad frukt.

Familj & vänner

Mycket skärm blir det. Men en del kvällsfikor ute på baksidan med kortspel.

 • Vänner är fortsatt lite svårt att få till men en fika hos Aida & Per som flyttade till hus i somras hann vi med, och ett telefonsamtal med Lotta.
 • Oklart om vi kollat på något tillsammans faktiskt.
 • Faktiskt spelat lite kort vid kvällisen rätt många gånger.
 • Sovit i vardagsrummet många nätter på grund av värmen. Även John och Joel några tillfällen.
 • Jag och Simon högläser oftast på kvällen.

Jobb, nätverk & kompetens

Legat rätt lågt här.

 • Fick till en morgonkaffe!
 • Fortsätter jobba hemifrån och det är nu vardag.
 • Blir ganska intensiva dagar men ofta tar jag faktiskt 1,5 timmes lunch, och vissa dagar har jag annat för mig (BUP, skola, osteopat etc)
 • Varit en dag på kontoret och vi hade även en teamaktivitet vilket var väldigt uppskattat.

Miljö och framtid

 • Snöat in lite på permakultur som jag blir peppad på. Plus naturpool som verkar hur coolt som helst.
 • Funderar mycket på de här bitarna men landar inte så mycket i något just nu.
Fokus 2021: januari, februari, mars, april, maj
Tidigare år


Kommentera