Slumpad post: Julgardiner ner
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Raffes pälsvård

| 2021-11-02, 21:05

Jag har tagit Raffe till proffs som klippt och trimmat (man rycker håren på ryggen typ) under hans första 3,5 år. Han hatar det.

Han darrar så fort vi sätter oss i bilen (särskilt när det bara är han och jag). Plus att han känns som en annan hund i några dagar efteråt. Tänker att trots att han sköter sig exemplariskt på plats så är det oerhört traumatiskt för honom.

Så jag har tänkt att jag borde ta tag i det själv. Chattade lite med hon som trimmat Raffe och fick lite tips på grejer. Pratade om att jag skulle komma med in nästa gång och hon skulle visa. Så gick tiden.

Kollade runt lite och så slog jag till på en klippmaskin och några saxar. Kom förra veckan. Idag var det dags. Inledde med att kolla en del på filmer. Dels hur man vårdar klippmaskinen och dels hur man faktiskt klipper en hund.

Började med att duscha honom. Sen fick han torka och sen drog jag igång. Jösses vad klurigt!

Det kändes åtminstone som att Raffe var ok med det (duschen är nog värst anser han). Så fort han insåg att jag inte skulle rycka håret blev han ändå rätt lugn. Han tycker klippmaskinen är både spännande och läskig (typ som jag).

Nu har jag lyckats får bort ganska mycket här och där. Lämnat huvudet rätt mycket orört faktiskt. Tänker att jag får lära mig steg för steg.

En sak vet jag och det är att han inte ska få bli så här tovig som han var nu…Kommentera