Slumpad post: Starta datorn
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Bokaholic

| 2023-01-15, 11:45

Jag är märkligt biten av böcker. Köper på tok för många då vi har slut på bokhyllor sen länge. När ju drömmen om nästa boende där jag ska ha ett bibliotek i någon form. Bygga ett själv typ. På jullovet fick jag dock nog och vi satte upp ett par hyllplan i hobbyrummet. Riktigt nöjd!

Sen jag fick min Storytel reader köper jag inte romaner längre. Det funkar med såna som bara har text och har mer av en story. Faktaböcker har jag dock svårt att läsa på den då jag gillar att bläddra i dem.

Har ett flertal områden där jag har svårt att låta bli att köpa böcker.

  • Senaste 2 åren har jag köpt många böcker kring hemmasittare, social ångest och annat relaterat till detta område. Både de jag läst från pärm till pärm, och några jag bläddrat en del i har jag såklart bloggat om. Många har jag inte bläddrat tillräckligt för att kunna blogga om dem tycker jag. Många skulle jag vilja ha läst men hittar inte tiden/motivationen att läsa mer intensivt i.
  • Hantverk i alla de former. Om att väva, brodera, sticka, hålla på med näver – ja allt möjligt. Bläddrar lite då och då och tänker att jag vill dra igång med något projekt men så inser jag att jag saknar plats. Även här är det nog drömmen om nästa boende som ger hopp för ett av mina mål där är att ha mer plats för kreativitet!
  • Jobbrelaterade ämnen som produktivitet och relaterat, en hel del kring mindset, en del om organisationsstruktur.
  • Nästa boende är ett genomgående tema i många böcker. Trädgård på olika sätt. Självhushållning, renovering etc.
  • Matrelaterade böcker av någon anledning. Jag tänker att jag egentligen skulle gilla att laga mer mat och baka mer. Bläddrar i dem och det är alltid väldigt inspirerande men sen i vardagen orkar jag aldrig gå hela vägen.

Det är ofta jag tänker att “nu ska jag faktiskt inte köpa fler böcker”. Vips så har jag beställt någon mer bok…Kommentera