Slumpad post: Framtänder
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En turistdag i Hamburg

| 2023-04-30, 10:51

I måndags drog jag och Simon med nattåget till Hamburg. Vi kom fram en timme sent och jag hade kontakt med boendet (väldigt nära stationen) som lovat att vi kunde komma förbi och ställa väskorna (incheck 14.00).

Simon var rätt trött så vi hängde kvar en stund och Simon fick sova en timme nästan. Sen var vi redo! Eftersom vi hade Hamburgkortet kunde vi ta vilken buss vi ville vilket var supersmidigt. Vi vill mot Miniature Wonderland och enligt Google skulle vi ta busslinje 2. En hållplats fanns precis utanför vårt ställe.

Alltid spännande att se en ny stad! Vi kom fram, hittade till stället och skulle köpa biljetter tänkte vi. Visade sig att det var fullt fram till 14.45 så vi köpte det och gick iväg för att göra annat.

Tog en buss för att spana lite och vila fötter. Bytte till tunnelbana och där (Altona) fanns lite information plus att vi åt frukost/lunch på ett kebabställe. Vi köpte biljetter till onsdagens äventyr och tog sen tåg/tunnelbana mot hamnen – trodde vi. Lyckades ta en som inte stannade där vi tänkt så vi fick byta. Spännande äventyr!

Näst på tur var en båt som vi tog en bit till en annan båt som vi åkte en stund – dels för att se lite av hamnen men även för att vila. Najs!

Blåsigt och rätt kallt så efter att ha strosat i hamnen en stund tog vi en kopp te för att värma oss och vila. Sen gick vi mot Old Elbe tunnel och råkade titta på himlen – såg väldigt mörkt ut och precis när vi hade 50 meter kvar började det hagla. Mycket bra tajming. Gick halva tunneln och vände sen. Skumt att veta att man var UNDER Elbe. 133 trappsteg upp (Simon gillar inte hissar). Där vi bor var det bara 120 trappsteg till våning 6.

Sen buss tillbaka till Miniature Wunderland där vi efter en fika äntligen kunde gå in. Wow! Vilket ställe. Efter 1,5 timme där (inklusive en VR-grej de oxå hade) tog vi bussen tillbaka “hem” och käkade middag på McDonalds. Sen spenderade vi resten av dagen i sängen och myste med våra skärmar (och spelade lite kort). Blev skrämd av en rottweiler i lägenheten.

Tegelhus överallt!Kommentera