English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Milton, Leone: Instängda barn

| 2023-07-04, 10:00

Vittnesmål från Ystadsfamiljen, Bromöllafallet och Pastorpappans döttrar

Vet att jag egentligen inte ska läsa såna här böcker för de gör så ont att läsa. Vidrigt att barn kan fara så här illa i vårt samhälle. Fortfarande.

Tänker att alla instanser som jobbar med barn behöver samarbeta bättre. Det är så många stuprör. Det måste även till mer resurser.

Det känns lite sådär med familjen i Ystad där ingen faktiskt velat ställa upp och då blir det bara gissningar kring det. Det får som tur är inte så stort fokus.

Trots att det är tung läsning så är det ett viktigt perspektiv. Intressant även att se det ur skolperspektivet eftersom vi har ett barn som inte varit i skolan på 2,5 år, och jag har läst en hel del kring det här med skolan, skolplikt, skolfrånvaro etc. En svår balans ibland.2 kommentarer to “Milton, Leone: Instängda barn”

  1. Sandra says:

    Precis läst. Viktig bok och viktigt att alla som arbetar inom olika yrken som träffat på familjer vågar vara lite obekväma. Ringa upp familjer när de inte kommer till förskolan el har hög frånvaro…kolla så att allt stämmer. Våga reagera och agera.

Kommentera