Slumpad post: Somna med bok
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Sommarpratet har börjat!

| 2023-07-03, 16:41

I år är jag redo. Just nu vill Raffe mest strosa runt i Skarpnäck och inte gå några längre rundor (för varmt tror jag) och då passar det ypperligt att gå och lyssna på radio så när jag insåg att sommarpratet började redan i lördags blev jag väldigt glad och drog direkt igång. Dock fick jag vänta till 7.00 som verkar vara tiden då de läggs ut. Hade önskat klockan 6.00 som passar mig bättre.

 • Annie Lööf hade jag bestämt sen före att jag ville lyssna på. Modigt av henne att dela med sig av sin upplevelse 2019-2020 när hennes andra dotter föddes 12 veckor för tidigt och hon själv var nära att stryka med. Minns hur jag följde henne på Instagram och hur man fick små inblickar men kanske anade att det fanns mer (som alltid). Helt klart tummen upp på denna! Tårvarning.
 • Renée Nyberg stod inte med på min lista. Kanske för att jag lyssnat på något annat med henne och jag kände verkligen igen en del av pratet – om hur de återfann hennes farfar. Jag har tittat på väldigt lite som hon gjort men uppskattade att lyssna på små glimtar från hennes liv. Även denna har tårvarning.
 • Axel Gordh Humlesjö var en av de jag sen före bestämt att jag ville lyssna på eftersom han är lillebror till min vän Linda (vi som var på yogaretreat tillsammans). Han var bara 10 år när vi träffades i Uppsala så det kändes jätteskumt att han nu är en man på 37 år. Oerhört gripande berättelse och tårarna trillar när han berättar om när de brände tavlorna. Starkt!
 • Andreas Cervenka gör återigen att jag blir upprörd (boken). Jag förstår inte hur vi bara kan acceptera detta. Jag hoppas verkligen att hans sommarprat väcker upp fler. Lyssna!
 • Jessie Sommarström som är helt ny för mig (kollar ju inte på tv) men som berättar sin historia på ett fint och öppet sätt. Att som adopterad, och kvinna slå sig in i olika kök verkar vara oerhört tufft. Ofattbart hur man har behandlat kollegor på en del ställen. Väcker en del tankar kring min egen uppväxt med en ensamstående mamma.
 • Bo Landin vars program jag såklart hört nu och då. Blir lite matt av en del han berättar, hur lite gehör de fått för sitt miljöengagemang. Hur jäkla länge vi har vetat om saker och inte agerat. Nu sitter vi här med en klimatkatastrof som kommer ge effekter vi nog inte ens kan ana. Lyssningsvärt!
 • Camilla Läckberg imponerar på mig med sin öppenhet om sina tankar på vikt. Det känns otroligt ledsamt att vi har ett samhälle när såna här saker kan få äta upp så mycket tankeverksamhet. Att media har och fortsätter sprida artiklar som gör att vi fortsätter med det.

Vilken första vecka det har varit!!2 kommentarer to “Sommarpratet har börjat!”

 1. Sandra says:

  Jag är också med och lyssnar i år…så mysigt när man går vovvenader…håller med om de du skriver…Lyssnade på Axel igår, ingen aning om vem han var, inget känt namn för mig. Berörde mig djupt, fn att det finns så många svin ute invärlden som förgriper sig på barn! Så hemskt att han sen kände sån skam att han inte kunde berätta…så hemskt.

  Har du inte lyssnat på Staffan westerberg? När jag lyssnade på honom blev jag både full i skratt och kom ihåg att jag inte gillade hans barnprogram som liten, men helt klart en skön lirare som gått sin egen väg.

  • Sue says:

   Jo, lyssnade på Staffan här om dagen oxå! Instämmer, verkligen en skön 89-åring. Gillade hur han pratade om hemtjänsten så mycket.

Kommentera