Slumpad post: Var är våren?
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Sommarprat vecka 5

| 2023-07-28, 15:38

Ännu en vecka har passerat. Det har varit väldigt blandade prat. Tårar, skratt, frustration, förvåning och alla möjliga känslor och tankar.

  • Harald Mix som jag inte hade alls koll på. Rätt splittrad av att lyssna på honom. Ännu en man som hyllar sin fru och att han aldrig klarat sig utan henne som verkar ta hand om allt utom hans jobb (och att vara fotbollstränare). Finns det kvinnor som gör så, alltså hyllar sina män? Han klarar inte av sina sociala åtaganden så hon är med i hans chattgrupper… Men han lyckas driva företag på ett fantastiskt sätt (ekonomiskt iaf). Fast, å andra sidan har han bidragit till grön omställning även om det fortfarande handlar om produktion och konsumtion, inte den andra typen av omställning som är oerhört viktigt – använd det vi har. Jaja. Intressant att får reda på hur Northvolt startade och annat de pysslar med, kanske mindre intressant med alla titlar och sånt som nämns utan att egentligen tillföra så mycket värde? Det är dock extremt viktigt med människor på hans nivå som har insett och påskyndar förändringen som är ett måste så hatten av för det. Alla kan inte göra allt.
  • Lise Tamm hade jag inte heller koll på. Älskar att få lära känna nya människor typ! Uppskattade hennes berättelse om vad som format henne och små insikter i vad hon gör på jobbet. Intressant med hennes perspektiv på förändringar man vill göra kring straff, avlyssning och så vidare. Bra att vidga vyerna och få mer förståelse.
  • Anders Eldeman hade jag problem att ladda ner så därför dröjde det lite. Jag känner ju verkligen igen rösten men har lyssnat väldigt lite på hans program. Han är 11 år äldre än mig och minns så otroligt mycket mer av livet före datorer. Gamla låtar, artister från förr. Fin nostalgi han visar i sitt program. Uppskattar det. Känner igen mycket. Tänker på hur de med rötter i andra delar av världen ser på det. Hur ser deras rötter/arv ut? Hoppas det kommer lite såna sommarprat oxå.
  • Malin Wollin pratar om högt och lågt i livet. Allt från små banala saker till djupa tunga ämnen. Hon gräver inte ner sig i några av dem utan hoppar runt rätt friskt, upp och ner. Gillar det. Vi är helt klart inte lika men desto mer intressant att lyssna och reflektera över mina tankar.
  • Claes Eriksson berättar snabbt och underhållande om sitt liv, även föräldrarnas liv i viss mån, och sin karriär. Uppskattar hans sätt att berätta. Han har ju varit i strålkastarljuset sen jag var 10 år och jag gillade deras grejer väldigt mycket andra halvan av 80-talet och tidigt 90-tal. Sista kvarten pratar han om läget just nu, att vi infantiliserats, att vi har lite att kämpa med.
  • Judith Gough berättar spännande om sitt liv och sitt jobb som diplomat. Det finns så många olika historier, så många perspektiv. Så många olika länder hon levt i, lärt sig språk och kultur. Att få vara med och skapa förändring.
  • Fatemeh Khavar berättar om sin aktivism i Sverige men oxå hur det kom sig att de kom hit. Otroligt upprörande att vi behandlar människor. Inte bara i Afghanistan eller Iran, utan här i Sverige. Idag. I en demokrati med över 500 miljardärer. Rent ut sagt pinsamt.

Undrar vad nästa vecka har med sig! Ligger ju fortfarande efter fyra prat men har tagit ikapp några den här veckan. Det är bra att hålla på med projektMin hela lista.Kommentera