Slumpad post: Tävlingsinstinkten vaknar
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fokus 2024

| 2024-01-23, 15:25

I år blev fokusordet kreativitet och det hoppas jag ska synas på alla områden nedan. Jag har kvar mina gamla ord såklart (nyfiken, tacksam, modig) eftersom de är så bra.

Har funderat på hur jag ska visualisera mina tankar (kreativitet!) och landade i detta till höger.

Några saker har jag sett som jag vill minska ner på. Vill tex vara mer producent än konsument (sociala medier, prylar), screenshots, stress, fomo (fear of missing out).

Följande områden jag vill följa upp på varje månad.

Skoj

Här kommer mycket in,  till exempel relationer där jag vill göra mer med familj, vänner, Raffe etc. Även göra saker själv. Spela spel och instrument, läsa, lyssna, se, skriva, rita, måla, sy, bygga, väva, fota, sticka, brodera, tova etc. Listan kan göras lång!

Inspireras av andra men fokus på att göra själv!

Kultur på olika sätt? Äventyr! Resa.

I vardagen, på ledigheter.

Hälsa

Behöver ha ett eget fokus för att inte glömmas bort. Vill vara närvarande, vila, sova bra, göra yinyoga, få puls, röra mig, ha energi, få motion, komma ihåg att andas, bli starkare, känna glädje, få återhämtning och äta bra. Rätt enkelt ändå va?

Vill ta vara på och äga min egen tid på ett bättre sätt. Välja både ja och nej klokt och våga prioritera.

Ekonomi & boende

Får en egen del då vi vill ha fokus på att hitta nästa boende under året. Plus att ekonomi är bredare än bara pengar – mer fokus på resurser av olika sorter. Jag vill vara mer cirkulär och varsam med de resurser som finns. Hur kan jag bidra till en bättre värld? Ge vidare? Spara, investera hållbart och använda det vi har redan har.

Jobb & utbildning

Här kommer företaget in, vilka uppdrag och tjänster ska jag köra? Vidareutbildning och kurser av olika former. Icke att förglömma det så superviktiga nätverket. Behålla balansen jag ändå lyckats hitta.

Tänk att jag gjort detta sen 2012!Kommentera