Slumpad post: Gömda köttbullar
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Gravidyoga

| 2007-04-17, 20:13

GravidyogaEftersom jag är extremt otränad så tänkte jag att en lagom aktivitet borde vara gravidyoga. Blev lite häpen när jag såg priserna, mellan 1500 och 2000 kostade det för 8 gånger på de ställen som Mama Mia länkade till. Jag smurfade runt lite och hittade 8 gånger för mycket färre pengar på Eriksdalsbadet. Så jag bokade!

Efterhängsen

Första tillfället missade jag pga konferens, så jag kände mig rejält bortkommen på mitt första besök. Först hittade jag inte riktigt och en tjej i kassan började beskriva vägen men så insåg vi båda att det just passerat in två tjejer med stora magar så vi kom överens om att det enklaste nog var att följa efter dem. Sagt och gjort så jag höll mig på lite avstånd, tills de stannade och fixade till något. Då var ju jag oxå tvungen att stanna… Tog mig kragen och stegade fram och sa att jag hängde efter dem till gravidyogan för jag hittade inte och sen travade jag som femte hjulet en halvmeter efter…

Första klass

YogamattaVäl där kändes det verkligen som att börja första klass igen. Alla stod lite avvaktande och tittade, jämförde magar och vissa hade redan parat ihop sig och stod och pratade förtroligt med varandra. “Fröken” kom och vi gick in och jag spanade ivrigt på hur andra gjorde och plockade till mig yogamatta, filt och en mindre tjockare matta och sneglade hur de la ut dem.

Förhör

Sen satte sig alla och uppropet började! Hon läste upp namn efter namn och folk sa ja. Så kom hon till en som tydligen inte heller varit där första gången och då var det helt plötsligt ett förhör…

 1. Vilken vecka är du i?
 2. När är förlossning beräknad till?
 3. Hur har du mått?

Av någon dum anledning gick pulsen upp och jag funderade intensivt på vad jag skulle svara på dessa (mycket svåra?) frågor. Givetvis gick det bra :mrgreen:

Märkte dock hur otränad och icke vig jag är…

Foglossningsfronten

Andra besöket inleddes med en alldeles underbar fråga från vår “Fröken”:

Något nytt på foglossningsfronten?

Som tur var hade ingen någon läskig rapport från denna front.

Kontakt

CoffeeVid andra eller tredje besöket började jag och en tjej prata lite och det är otroligt intressant hur det kan vara så fokuserat på ett ämne. Vi hann på fem minuter få reda på riktigt mycket om varandras barnstatus (vilket barn i ordningen, vilken vecka, hur länge man försökt, hur man mått och allt annat av intresse). Intressant värld helt enkelt, och då menar jag . Nu är det vi som pratar varje gång, kanske vågar någon föreslå fika före kursen är slut!

Olika fokus

Idag var det dax igen och vi hade vikarie. Hon hade glömt bort att det var ett pass som började precis efteråt så när klockan var en minut kvar så var vi klara. Tänk er femton halvsovande personer med stora magar som ligger ner och ska resa sig och samla ihop diverse mattor och filtar. Samtidigt stormar en hel skock vältränade, peppade träningsnarkomaner in i salen och på två röda så står de med stepbrädan redo att börja skutta runt samtidigt som vår grupp vacklade ut som små barbamammor 😛21 kommentarer to “Gravidyoga”

 1. Anna says:

  Vi kan rekommendera profylaxkursen hos http://www.profylaxgruppen.com . Ett bra sätt att förbereda sig tillsammans och ett bra verktyg under förlossningen. Det är ganska dyrt men värt varenda spänn.

 2. Sue says:

  Ah, tror faktiskt det var den vi hade spanat in oss på. Trevligt med bra omdöme från er som numera är experter!

 3. sandra says:

  😛 så mycket kul det verkar finnas “nu för tiden” på stenåldern när jag väntade barn fanns inget sånt kul att hitta på 🙁

 4. Sue says:

  Kanske var tur det. Känns som om det finns lite mycket nu… Fast man kan ju välja att skita i allt sånt oxå 😛

 5. sandra says:

  Har du blivit tjock än? Får vi inte se några \\

 6. sandra says:

  jaha och vart tog slutet vägen????????????????
  …..följa magen foto?

 7. Sue says:

  Det kommer så småningom. Vi fotar lite då och då och det börjar bli riktigt svårt att dölja nu 😀

 8. Niklas says:

  Jag undrar fortfarande…var är Pappagympan???

 9. John says:

  Haha – ja, för det är ju inte det att den inte behövs… 😯

 10. Sue says:

  Du får dra igång det Niklas!!

 11. Anna says:

  Vadå, har inte alla pappor en cykel stående på en sån där inomhusträningsmojäng i rummet brevid hallen? ❓

 12. Anna says:

  Och varför blev det så långa mellanrum mellan orden? ❓ igen

 13. Sue says:

  Långa mellanrum?

 14. Anna says:

  Mellan orden, men det kanske bara syns i min data? 🙄

 15. Sue says:

  :mrgreen: Så är det nog. Kanske har ni laddat hem någon ovanlig webbläsare?

 16. John says:

  Hmm… Jag ser faktiskt mellanrummen 😥 (de syns bara i MS Explorer)…

  Det beror på att sidan försöker göra raderna lika långa och om man har ett väldigt långt ord sist i en rad som nästan får plats blir det så… Jag ska se om jag kan fixa det i stilmallen – de irriterar mig enormt! 😉

 17. Sue says:

  Det är svårt för nördar att låta bli att fixa saker som är irriterande 😯

 18. John says:

  Ja – för nu är det fixat! 😆

 19. Anna says:

  Skönat att jag inte var galen och skönt att mellanrummen är borta! Puh! 😛

 20. […] person med babybjörn och bebis däri. Stannade och hälsade och inser att det är ju tjejen från gravidyogan, som jag pratat med där (hon hinner dock säga det först)! Hon hade fått en liten Tobias i juli […]

 21. […] jag väntade Joel så bestod min motion av gravidyoga – så även denna gång. I tisdags var det dax för första […]

Kommentera