Slumpad post: Lite av varje
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Kompostera mera

| 2007-07-15, 17:11

Med tanke på miljön så har jag alltid velat ha kompost när jag blev med hus. Eftersom vi har en så liten trädgård och bor i ett radhusområde så har jag funderat på om det verkligen funkar att ha en här. Under året har jag spanat lite i andras trädgårdar och faktiskt sett några som har kompost så nu har vi slagit till och köpt en Gröna Johanna.

KompostDen levererades av UPS i ett fyrkantigt paket bara 1,5 dag efter beställningen. Inte alls svårmonterad trots att det var en av nackdelarna i ett test av komposter jag hittade någonstans på nätet.

Den är nu placerad i ett hörn av trädgården som vi tror är helt perfekt – den syns inte alls mycket och är i princip alltid i skuggan (vilket de tydligen bör vara). Till vintern finns det en “jacka” som man sätter på den (typ liggunderlag). Nu får man tänka till i köket tror jag 😛6 kommentarer to “Kompostera mera”

 1. Vickan says:

  Det blev ju jättebra – blir det så där ordning och reda bara man packat upp den? 😆 Jag har också funderat på en sådan där kompost. Jag avvaktar en utvärdering.

 2. Sue says:

  Jepp, vi packade upp och vips så var det ordning på alla gamla krukor – helt suveränt 😉
  Kommer utvärdering senare! Just nu oroar jag mig för att vi har lagt i för mycket till att börja med men vi får väl se. Hoppas verkligen att vi inte drar till oss massa konstiga djur pga lukter så att grannarna reagerar… Lite känsligt i såna här områden misstänker jag!

 3. Syster Yster says:

  Jag är glad att ni använde UPS och aktade er för DHL…

 4. Sue says:

  Hehe, vi har lärt oss av andras misstag 😉

 5. John says:

  Ja, vi vill ju inte ha en låda vin… eller?

 6. […] Komposten har fått vinterskrud (typ klänning i liggunderlag), slangar har plockats in och en del utemöbler likaså. Grillen har skänkts till grannar eftersom John hellre vill ha en rund och det fick han på sin födelsedag. Jag tycker alltid det känns lite vemodigt med höst, samtidigt som det är skönt att få kura inomhus med ljus och mys. Hus, Växter | molnflygaren | Trackback | RSS […]

Kommentera