Slumpad post: Just nu i april 2023
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Nytt bredband

| 2008-01-10, 17:18

KabelFöre årsskiftet fick vi “tre-hål-i-väggen” från Com Hem installerat i huset. Via dem kan vi få snabbare bredband till lägre pris så givetvis beställde vi därifrån och sa upp abonnemanget på Bredbandsbolaget. I förrgår kom kabelmodemet som genast kopplades in – funkade utmärkt. Till att börja med har vi 8 Mbit ner och 1 Mbit upp, men funderar på att uppgradera till 8 Mbit även upp.

Eftersom uttaget sitter en bit ifrån routern behövde en kabel dras längs hela bokhylleväggen. Detta löstes genom att borra hål genom alla bokhyllorna, längt bak längst ner genom vilken kabeln kunde dras.2 kommentarer to “Nytt bredband”

  1. […] vi bytte bredbandsleverantör till Com Hem fick vi 8 Mb nerladdnings- och 1 Mb uppladdningshastighet. Planen var att kanske […]

  2. […] Vi har sen tidigare bredband från Com Hem och därmed redan ett bredbandsmodem (med uttag för telefon). Vi blev därför något förvånade när vi fick vi ett nytt identiskt modem men eftersom vi redan hade ett lät vi det nya stå ouppackat. När telefon kopplades in kom ingen kopplingston och efter samtal med Com Hems support visade det sig att de på något sätt identifierar modemens serienummer och bara tillåter tjänsten till “rätt” modem. Som tur var kunde de koppla om IP-telefonitjänsten till vårt gamla modem istället. Undra om bredbandet slutat fungera om vi bytt till det nya modemet? […]

Kommentera