English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Getingfällan poppis

| 2008-08-03, 22:01

Förra sommaren köpte vi en designad getingfälla. Eftersom sommaren var sådär behövdes den aldrig riktigt. Annat är det denna sommar. Med den värme vi har och vattnet i Joels pool så har vi alldeles för gott om getingar. Vi verkar dessutom inte vara särskilt ensamma om problemet för senaste tiden har vår post haft många besökare.

Klart i toppen ligger Getingfälla och man kan se på den postens statistik vilka dagar som varit värst.

2008-08-03-statistik-senaste-30-dagarna

Kan dock säga att den där fällan inte är någon höjdare tyvärr. Kanske har vi inte haft rätt blandning i den, men vi har provat lite olika dekokter. Bättre har varit att spruta vatten på dem med trädgårdslangen för att sen slå ihjäl dem. Nackdelen är att det då kommer fler efter en stund eftersom de lär utsöndra något när de dör som lockar till sig fler…

Det som är bra med att det är varmt och getingsommar är att det då blir färre mördarsniglar och fästingar.7 kommentarer to “Getingfällan poppis”

 1. sandra says:

  Vad fyller ni den med? Läsk ?
  Har funderat på att köpa men har aldrig kommit till skott…

 2. Sue says:

  Vi borde nog haft det, men vi har provat med söta saftblandningar, kanske lite sirap och så.

 3. John says:

  Provade sirap blandat med socker men getingarna lös med sin frånvaro. Har hört att Fanta funkar men inte provat än.

 4. Syster Yster says:

  Hm, att det var så det skulle vara var det ingen som talade om för krypen i Ekbacken… Fast jag har haft omvänt positivt tänkande – irriterats av fästingarna (jag tror jag är uppe i sju observerade, varav tre fasbitna, två vandrande över det egna skinnet, och ytterligare två hittade på andra ställen hemma. Hittills…) men glatts åt att getingarna har varit betydligt mindre talrika i år… Fast det kan ha med upprepade attacker på ett visst getingbo baki dasset att göra… Och innan ni säger att man inte ska spraya dem – försök själv sitta på utedass i lugn och ro samtidigt som du har en hel getingkoloni som därmed anser att du hotar deras tillvaro!

  Öh, jag kanske skulle ägna mer tid åt min egen blogg, istället… :mrgreen:

 5. Sue says:

  Tänker inte säga något om att spraya. Man gör det man måste så är det bara. Du som dessutom varken har el eller rinnande vatten gör väl en enorm insats för miljön :mrgreen:

 6. […] i form av en sköldpadda som blev uppskattad av Joel, en liten pool som blev mest uppskattad av alla getingar och den nya grillen användes. Lönnen gjorde en fantastisk insats under hösten och förgyllde […]

 7. […] det var en getingsommar förra året började vi i våras säga att man skulle vara lite försiktig när det kom flygande saker utomhus. […]

Kommentera