Slumpad post: På bättre humör
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

IP-telefoni

| 2008-10-21, 20:21

För någon månad sen bestämde vi oss för att frigöra oss helt från Telia och byta till IP-telefoni från Com Hem. Först och främst slipper vi Telia men det blir dessutom ganska mycket billigare. Nackdelen blir att telefonen inte funkar vid strömavbrott, men eftersom vi har mobiltelefoner känns det inte som någon katastrof.

Vi har sen tidigare bredband från Com Hem och därmed redan ett bredbandsmodem (med uttag för telefon). Vi blev därför något förvånade när vi fick vi ett nytt identiskt modem men lät det stå ouppackat. När telefon kopplades in kom ingen kopplingston och efter samtal med Com Hems support visade det sig att de på något sätt identifierar modemens serienummer och bara tillåter tjänsten till “rätt” modem. Som tur var kunde de koppla om IP-telefonitjänsten till vårt gamla modem istället. Undra om bredbandet slutat fungera om vi bytt till det nya modemet?

Själva installationen gick till så att man drog en kabel från bredbandsmodemet till telejacket och sen funkade det i alla jack i huset. Förra söndagen släppte Telia över vårt telefonnummer till vår nya leverantör och sen dess har det funkat utan anmärkning.2 kommentarer to “IP-telefoni”

  1. Sue says:

    Det är tur att det är så roligt att ringa supportnummer hos leverantörer…

  2. […] På tekniksidan har vi uppgraderat till riktigt snabbt bredband, köpt en laptop, gått över till ip-telefoni och fixat […]

Kommentera