Slumpad post: Längdskidor
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Autogiro…

| 2009-03-17, 12:47

Ibland är det bra att ha lite extra koll på sina konton. Vi har ett konto varifrån alla våra räkningar dras – inklusive autogiron.

Före jul så var jag på försäkringsrådgivning på Skandia och det resulterade bla i att vi tecknade var sin livförsäkring. När vi fick pappren för Johns så stod att den skulle dras årsvis, vilket inte var tanken så jag ringde givetvis direkt och ändrade det till månadsdragning istället.

Idag när jag betalade en annan räkning så passade jag på att kolla kontoutdraget och till min förvåning så ser jag då två autogirodragningar för samma livförsäkring, en på månadssumman och en på årssumman. INTE ok tycker jag så jag ringde självfallet Skandia för att fråga vad som skett.

Fick prata med Eva som förklarade att när något sånt sker så dyker det upp en diff  (oklart var dock) som gör att det blir en återbetalning och den skulle ske i nästa vecka kanske. INTE ok tycker jag som räknat med de där pengarna till andra räkningar vilket jag oxå sa.

Tyvärr så kunde inte hon kolla i systemet eftersom det var jag och inte John som ringde in (ska minsann börja förställa rösten). Men kontot det dras ifrån står på mig, så jag stod på mig och hon skulle gå in och fixa en återbetalning så får vi pengarna “redan” den här veckan.

Idag känns det bra att jag har lite kontrollbehov faktiskt!4 kommentarer to “Autogiro…”

  1. John says:

    Autogiro är en extremt korkad uppfinning och enda anledningen till att folk går med på att använda det är att det inte finns några bättre alternativ, vilket också är ännu mer korkat (att det inte finns alternativ alltså).

  2. Sue says:

    Mmm… säkert vi fick pengarna den här veckan. Har just kollat och det där 2200 kronorna lyser med sin frånvaro!

  3. Sue says:

    Morr, fortfarande lyser pengarna med sin frånvaro på kontot. Jobbar imorgon, men om de fortfarande inte kommit in på onsdag när jag är f-ledig då…

  4. […] säkert jag hade pengarna på kontot förra veckan. Kollade kontot nu på morgonen och återbetalningen från Skandia Liv lyste […]

Kommentera