Slumpad post: Lagerhyllor
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Alfvén, Malin: Trotsboken

| 2009-06-29, 13:03

trotsbokenTvåårstrotsen börjar närma sig så jag införskaffade den här boken. Det fanns en del bra saker som jag kunde ta till mig. Tex att man under perioder av trots faktiskt inte behöver vara så konsekvent och det är helt ok att bli arg och visa känslor – tom bra, och studier har visat att det uppstår småkonflikter var tredje minut och större konflikter 3-4 gånger i timmen. Vet inte om jag ska känna mig tröstad av detta eller fasa det som är framför oss! 🙂

Tyvärr var det en hel del om första året och dess utvecklingssprång och det har jag redan läst i en annan bok, plus ett par sidor om graviditeten. Nåja i det stora hela var det intressant läsning om vad vi har framför oss!8 kommentarer to “Alfvén, Malin: Trotsboken”

 1. sandra says:

  Klart man måste få visa att man kan bli både arg, glad och ledsen som förälder. Ett tips när “orken” tryter och tålamodet är på bristningsgränsen….Välj era konflikter…och argumentera inte…ibland blir det som vi vuxna bestämmer och så är det bara….det finns de småttingar som borde kunna hoppa in i riksdagen vilken dag som helt…det GER sig icke och maler och maler och maler…då är det bra att bara bryta genon att säga
  “Nu har jag sagt NEJ och jag tänker inte prata om det mer”

  LYCKA TILL :mrgreen: ….minns som igår när Elin var 2,5 och FÖR JÄVLIG!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Philip låg i magen och jag tänkte “Fan hade jag vetat detta hade jag ALDRIG skaffat en till” :mrgreen: Tihi….tur att det går över…men det är jobbigt när man är mitt i det.

 2. Louise says:

  jag har också läst den och hade också nytta av de saker du beskriver, jätteskönt att läsa faktiskt. Vi har en mycket stark kille och behöver vara lite förberedda även om det är lite av vardagen med lite utbrott 😉

 3. Louise says:

  oj sorry vad dålig svenskan blev. har lukas i selen, men du förstår säkert innehållet ändå 🙂

 4. Sue says:

  Klok du Sandra!

  Förstår precis Louise 🙂

 5. Louise says:

  Jo Linus får utbrott så fort han inte får som han vill och springer och härjar. Vi tror därför att han redan är inne i en tidig trotsålder men det kommer säkert bli mera lite senare. Men vi får en del träning om dagarna kan man säga, det vill säga att säga nej och hantera konflikter. Just nu får man bära iväg med honom sprattlande från saker och låta honom rasa av sig. Som tur är går det över snabbt och jag försöker att inte bli arg när han vill för mycket.

  Jag har haft stor nytta av Jesper Juuls “Här är jag vem är du”. Han tipsar bland annat om hur man gör just i de situationerna när barnen vill och inte får, och jag har gjort som han beskriver och känner mig bekväm med det. Men det är klart man är ju inte alltid så psykologisk som man vill när man är trött och det är för mycket trots. Det är ändå skönt att ha någon form av strategi tycker jag.

 6. Sue says:

  Låter lite som Joel som säkert säger nej 2 gånger i minuten och oxå får utbrott när det inte går som han tänkt sig (oavsett om vi är inblandade eller inte). Han stampar och gråter och har sig. Har blivit värre senaste veckorna så det passade bra att läsa den här boken nu 🙂 Har oxå läst Jespers bok och gillade den. Funderar på att leta upp den och läsa igen.

  Bra att du litar på dig själv och sättet du hanterar det på för det tror jag är det absolut viktigaste – även om man lackar ur ibland och visar det. Då visar man ju att man är mänsklig och det tror jag är jätteviktigt.

 7. […] har kommit i en ny version (har ju läst förra) och med två barn som till och från trotsar en del känns den […]

 8. […] förra upplagan för två år sen och gillade den. Lite småförändringar är det men detta är i stort sett samma […]

Kommentera