Slumpad post: Fokus just nu
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Var är mamma?

| 2011-11-24, 14:34

Susanne är i London idag och när barnen frågar var hon är har det varit lite svårt att förklara, så jag laddade ner Goolge Earth till paddan och satte mig med Joel och Simon i myshörnet för att förklara.

Jag började med att zooma in på vårt hus, visade var dagis låg och lite andra saker i vår närhet som de känner igen. Jag zoomade sedan ut så man såg Stockholm, och sen Sverige. Sen scrollade jag över Danmark och Nordsjön till UK och zoomade mycket pedagogiskt in på London.

– “Här är mamma”, sa jag och pekade. Barnen verkade förstå och såg nöjda ut.

Jag lade ifrån mig paddan och en minut senare frågade jag Joel:

– “Kommer du ihåg var mamma är nu då?”

– “Sri Lanka!”, svarade Joel blixtsnabbt.

😯2 kommentarer to “Var är mamma?”

  1. Syster Yster says:

    😆 “Långt borta” med andra ord… :mrgreen:

  2. John says:

    Ja, jag får nog göra samma sak med Google Earth för Sri Lanka också antar jag…

Kommentera