Slumpad post: Releasefest för Simonas bok
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fokus 2014

| 2013-12-31, 10:26

Årskiftet är en bra tid att fundera lite över sin tillvaro, vilket jag gillar att göra.

Mina motton, Just do it och Keep it simple har jag kvar för de är så bra, och enkla.

Jag gillar månadssammanställningarna massor. Bra att få lite eftertanke en gång per månad. En sak vi körde i oktober 2013 var inköpsfri månad och det gillade vi. Passar ju inte in i någon kategori här direkt men vi kommer definitivt att köra det igen. Redan i januari drar vi igång.

Familj
Här finns det en del jag skulle vilja ta tag i. Det är sista tiden utan skolplikt för Joel till exempel. Fokus på att vara här och nu och ta oss ut på enkla utflykter. Vill oxå få till en familjetavla i hallen där alla aktiviteter står så alla har koll och ansvarar för sina egna. Vill även åka på en solresa nästa höst. Plus skidresa i vår. Att ha städerska är helt fantastiskt och det tar bort en hel del tjat och gnat vilket är otroligt skönt, så det fortsätter vi med.

 • Fortsätta med familjens dag, mål att ha en per månad (vårens är inbokade i våra kalendrar).
 • Skärmfri kväll, två gånger per månad och förslagsvis fredagar (nu inbokade i vår kalender tills vidare).
 • Införa torsdagsröjning så det är fint till helgen (införd i vår kalender tills vidare).
 • Ta oss till badhuset en gång per månad. Vill ju att barnen ska lära sig simma rätt snart och det gör man inte på land.

Läsning
Läsa böcker jag blir glad eller klok av. Jag skrev ju lite i juljerkan om detta.

 • Läsa klart, eller skippa helt och hållet.
 • Prioritera läsning. Så enkelt är det.
 • Bli stenhård med recensionsexemplar och verkligen bara beställa de som är mina favoriter.
 • Läsa minst trettio vuxenböcker för så många har jag (och lite fler) som jag vill läsa, verkligen vill läsa.
Nörderi
Inte klockren kategori och kanske den jag borde dra ner på då den stjäl annan tid, inte är så bra att sitta ännu mer vid datorn, och jag har redan ett nördigt jobb, men vi får se hur det utvecklar sig. Eller så involverar jag jobbet i denna.
 • Appar. Pappasappar drog bort denna “tjänst” då han fått kritik så nu är det färre förfrågningar som dyker upp. Lika bra det eftersom jag egentligen inte har tid. Men får jag en fråga så kommer jag fundera för det är rätt roligt.
 • Bloggandet måste ju anses vara nörderi och det vill jag fortsätta med. Älskar att blogga, få tänka igenom vad som hänt, men bäst är ändå att sen kunna kolla tillbaka på vad som hänt. Sjävklart är josjos viktigast. På trainalong så blir det om nya trainalongs och vill ha är inte en blogg jag fokuserar på, utan främst så har jag min önskelista där.
 • Trainalong får ligga lite halvaktivt. Har några tankar om trainalongs redan nu(ska till både Kungsberget och Åre i mars så benen behöver träning), och adventskalendern vore ju rolig att kunna vara med 2014 om förkylning och ryggskott håller sig borta. Kanske även en sommarvariant.
 • Jobbet är roligt, men jag skulle vilja att det håller sig till dagtid. Vill inte fastna i att behöva jobba 1-2 timmar på kvällen vilket det lätt blir. Max en kväll per vecka säger jag således. Jobba mellan 80 och 90% bör vara ett rimligt mål.

Pyssel
Älskar att pyssla ju och funderar på varför det inte blir av. Mycket handlar nog faktiskt om ett av mina motton, just do it. Men kanske behöver jag lite hjälp på vägen.

 • Sy kläder till mig för att slippa köpa och för att det är roligt! Två saker till mig per månad.
 • Ett pyssel i veckan med barnen borde man kunna få ihop. Eller åtminstone varannan vecka.
 • Tänker att en kvart om dagen borde jag kunna få ihop. Åtminstone de dagar jag inte tränar. Det ger minst en timme per vecka och jag vet ju att om jag väl kommer igång så prioriterar jag det.
 • Börja virka, brodera eller sticka för att ha något man kan ta med enkelt eller sitta med i soffan. Saknar det och det vore smidigt att då kunna kolla på film samtidigt.

Träning & hälsa
Vill inte ha en svag rygg/mage/bål. Funkar inte att få ont titt som tätt. Alltså borde det få fokus. Skulle hemskt gärna köra en bootcamp eller liknande men då måste det vara nära (jobbar på en sån lösning).

 • Motion: Cross 1-2 gånger i veckan,  köra trainalongs (= hemmaträning i vardagen) och minst en promenad/löprunda per vecka. Göra övningar för ryggen hemma – tex SomaMoves.
 • Kost: Äta mer vegetariskt. Vi tänker tex testa middagsfrids vegetariska kasse som de drar igång med i februari.
 • Vikt: Minska i vikt med 2-3 kg.
 • Behandling: En behandling minst varannan månad.
 • Sömn: Måste få till 7 timmar per natt


2 kommentarer to “Fokus 2014”

 1. […] Fokus 2014:  Fokus 2013: januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november, december Fokus 2012: januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november, december. […]

 2. […] Fokus 2014: januari, februari, mars, april, maj, juni, juli Fokus 2013: januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november, december Fokus 2012: januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november, december. […]

Kommentera