Slumpad post: Söderut
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Jonkman, Linus: Kraften i egentid

| 2016-07-19, 10:34

sjalv---kraften-i-egentidGillade Linus första bok om introverta så självklart ville jag läsa även den här. Uppdelad i två delar där den första, Utmaningen med självsamhet, var rätt seg kände jag. Upplevde det mest som att Linus ville berätta hur han är och det är jag inte så intresserad av. Vissa saker var absolut intressanta annars hade jag fortsatt läsa. Sen kom andra delen, Din personlighet, där det var mer teorier som beskrevs och det gillade jag skarpt. Verkligen!

Ordet självsam tycker jag ska in i alla ordböcker pronto. Jag pratat alltid om att jag är endabarn, inte ensambarn, eftersom jag inte såg mig som ensam. Ensam har för mig en sorgsen klang och när man då säger självsam så blir det en positiv klang. Jag har, precis som Linus, aldrig haft något större problem med att vara självsam. Däremot blir det ett problem när jag inte får vara själv ibland, självsamheten behövs.

Den här boken behövs. Vi behöver få upp ögonen för självsamhet, introverta och hela den delen av “mänskligheten”. Om vi skulle nyttja denna kunskap och förändra vissa saker (tex öppna kontorslandskap, vissa typer av brainstorming etc)  så tror jag dagens stressnivå skulle gå ner och mycket skulle förbättras i sin leverans. Det är många tankar jag kommer bära med mig inför hösten och jobbet som team lead.

Finns även som inbunden.Kommentera