Slumpad post: Internrevision
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ingefärsshot

| 2016-08-18, 21:24

Hittade på något sätt och har ibland köpt sån i stan på lunch där de säljer. Det bränner fint och jag gissar att det är nyttigt.

Köpte ingefära för ett tag sen men glömde citroner. Köpte det i början av veckan man först idag fick jag tummen ur. Hela familjen provsmakade. Jag och John gillade, Joel tyckte det var på tok för starkt och Simon undrade hur mycket peppar jag haft i, men gillade nog.

Följde receptet ungefär. Här är originalet.

Sköljde och putsade bort lite fula delar på typ 370 gram färsk ingefära. La i mixern och hällde på 5 dl vatten. Körde mixern. Pausade, körde igen. Hällde på 3 dl vatten till (fick inte plats mer) och sen fick den stå lite, och jag körde lite då och då. Efter 1,5 timme så körde jag en sista vända (hade lite glömt bort den när jag läste för barnen) och då silade jag bort böset ner i en tillbringare. I slutet hällde jag på 2 dl vatten (de som inte fick plats i mixern). Hade pressat saften ur tre små citroner som jag sen hällde i och avslutade med att röra ner två stora skedar honung.

ingefärsshot2 kommentarer to “Ingefärsshot”

  1. Cattis says:

    Visst är det gott? Ta lite i ett glas och häll på bubbelvatten, typisk god kvällsdricka

Kommentera