Slumpad post: Målning av balkong
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Schulman, Ninni: Välkommen hem

| 2016-09-06, 8:45

valkommen-hemFemte boken om samhället i Värmland och precis som Fiktiviteter som kommer därifrån så känner jag igen mig från min uppväxt.

Började läsa för två veckor sen men så kom Simonas bok emellan och jag hade noll läslust (tidsbrist?) men så tog jag upp den i slutet av veckan och idag kunde jag inte släppa den och klämde över 300 sidor. Gick lixom inte att sluta.

Återträff i form av klassfest. Många tillbakablickar till skoltiden och vad som hände då. Väckte en hel del tankar kring min egen skoltid. Inte en tid jag saknar även om jag inte TROR att det som utspelade sig i boken hände hos oss. Eller så såg jag inte allt som hände.

Väldigt viktigt ämne det här med mobbning. Ninni tar upp näthat, men även hur vissa saker är så skambelagda från offrets sida att man aldrig pratar om det. Viktigt att vi ändrar på det. Att läsa om det är ett sätt. Man får upp ögonen för olika perspektiv av samma händelse.

Som vanligt önskar jag att jag kom ihåg allt om huvudpersonerna från tidigare böcker. Gillar personerna här och hoppas på fler böcker.

Finns även som inbunden såklart. Läs mer på förlaget.Kommentera