Slumpad post: Höstens böcker
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En burk med lappar

| 2016-12-14, 8:37

Simon har väldigt svårt att slita sig från skärmar. Han slukas upp och inget annat verkar roligt. Hjärnan kan lixom inte komma på saker att göra. Vi pratar rätt mycket om det där här hemma. Testar lite olika sätt att bryta skärmtiden. Målet är att ge barnen (och oss själva) verktyg att hantera det bättre.

I helgen skrev Simon upp saker han gillar att göra (inklusive Youtube och spel tror jag) på olika lappar och la sen lapparna i en burk. Nu går han till burken och drar en lapp och så känner han efter om han är sugen på att göra det eller inte. Funkar hittills över förväntan. Det var anledningen till att vi gjorde kola igår.

– Susanne, jag fick baka förut men så tänkte jag att Susanne är nog för trött för att baka och tog en lapp till, berättar Simon när Joel åkt till scouterna.
– Hmm… det beror nog lite på vad vi bakar svarar jag.

Så bläddrade vi lite i några bakböcker och så hittade jag julkola och föreslog det. Det funkade fint för Simon.En kommentar to “En burk med lappar”

  1. Sandra says:

    Så bra ide 🙂

Kommentera