Slumpad post: En katt
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ohlsson, Kristina: Det magiska hjärtat

| 2017-01-09, 7:47

Vi älskade Mysteriet på Hester Hill och har varit sugna på fler böcker av henne. Tyvärr tappade Joel (9 år)  intresset efter halva boken. Simon (7,5 år) och jag läste dock klart den för vi ville veta hur det gick. Givetvis pratade vi om det med Joel så han oxå visste, han orkade dock inte lyssna.

På ett sätt förstår jag dem. Tyckte inte det var en bra högläsningsbok. Däremot tror jag den kan funka för barn som är 10-12 och att läsa för att sen prata om den. Den tar upp döden och döden pratar man sällan om. Jag gör, och har gjort det en del senaste åren efter att min mamma dog och det klumpade sig rejält i halsen de sista kapitlen i den här boken. Simon tittade på mig och smålog lite när han såg tårarna.

Men våra barn gillar spännande böcker mest, böcker där det händer saker. Här var det mycket om vänskap, tankar och funderingar. Väldigt fint beskrivet om vänskap, men som sagt inte samma driv som i andra böcker av Kristina som jag läst.

Känns bra att det finns så många olika böcker att läsa och den här fyller en viktig plats. Döden måste man få prata om, fundera över. Den är alltid närvarande på något sätt och det är bra att våga prata om det som finns nära oss.Kommentera